15.5.24

Οι Θεσσαλονικείς ξενύχτησαν εκ νέου για την Παλαιστίνη...

Oλονύκτια διαμαρτυρία αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης πραγματοποίησαν και την Τρίτη φοιτητές και φοιτήτριες του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, έστησαν σκηνές στον προαύλιο χώρο της πρυτανείας και κρέμασαν παλαιστινιακές σημαίες και πανό στον χώρο, ενάντια στην γενοκτονία στη Γάζα...

Στο ίδιο πλαίσιο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του ΑΠΘ πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι φοιτητικοί σύλλογοι, με κύριο αίτημα τη διακοπή των οικονομικών και ερευνητικών σχέσεων του ΑΠΘ με το Ισραήλ. Οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό.

Παρόμοια αντίσκηνα με αυτά που στήθηκαν από την πρυτανεία του ΑΠΘ, έστησαν τη Δευτέρα μέλη συλλογικοτήτων, σωματείων, οργανώσεων και φοιτητικών συλλόγων έξω από τον Λευκό Πύργο, στην ολονύκτια δράση αλληλεγγύης προς τον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογες δράσεις γίνονται και στην Αθήνα, καθώς ολονύκτια διαμαρτυρία για το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη πραγματοποίησαν εργατικά σωματεία και φοιτητές, στα Προπύλαια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: