14.5.24

Στο πλευρό των πλημμυροπαθών...«Οι ημέρες που ένας πρωθυπουργός κλείνεται στους τέσσερις τοίχους του Μαξίμου και δεν μπορεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα του κόσμου, θα τελειώσουν»...

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης περιόδευσε στο κέντρο της Λάρισας και έτυχε θερμής υποδοχής από τους κατοίκους. Ο κ. Κασσελάκης συνομίλησε για αρκετή ώρα με πολίτες, αφουγκραζόμενος τα προβλήματα που του εξέθεσαν και έστειλε το δικό του μήνυμα για τις Ευρωεκλογές τονίζοντας ότι: «χρειάζεται να διεκδικήσουμε μια καλύτερη Ευρώπη με λιγότερο λιτότητα, για λύση στο μεταναστευτικό που θα φέρνει την Ευρώπη στην ευθύνη που της αρμόζει και όχι η Ελλάδα να γίνεται αποθήκη ψυχών».

Από την πόλη της Λάρισας ο κ. Κασσελάκης στάθηκε στη διερεύνηση υποθέσεων στην Ελλάδα από την ευρωπαϊκή εισαγγελία. «Χρειάζεται να έχουμε μια καλύτερη ζωή τώρα, όπως λέει και το σύνθημά μας και όχι μια σταθερότητα στον πάτο, που είναι το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας. Αν θέλουμε να διεκδικήσουμε από την Ευρώπη αυτά που θέλουμε για την Ελλάδα, απλά ακούστε την Ευρώπη. Ακούστε την Ευρωπαϊκή εισαγγελία που ερευνά την σπατάλη 2,5 δισ. σε ψηφιακές αναθέσεις, που καταδίκασε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα. Ακούστε την Ευρώπη που λέει ότι δεν μπορεί να κάνει την ερευνά της για τα Τέμπη, αλλά και που τώρα ελέγχει τον ΟΠΕΚΕΠΕ», είπε.

Επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έστειλε μήνυμα για ειρήνευση στην Παλαιστίνη λέγοντας πως: «αξίζουμε μια Ευρώπη που δεν θα παρακολουθεί άφωνη το αιματοκύλισμα στην Παλαιστίνη , αλλά παίρνοντας ξεκάθαρη στάση για να έρθει ένα τέλος σε αυτό το απαράδεκτο αιματοκύλισμα και σε αυτή την σφαγή».

Ζήτησε στήριξη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις 9 Ιουνίου και τόνισε ότι ελπίζει ότι ο δημοκρατικός κόσμος θα «ανταμείψει εμάς για την δουλειά που έχουμε κάνει, σχηματίζοντας ένα ψηφοδέλτιο από την βάση». Και άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τους προβληματισμούς των πολιτών. Ο κ. Κασσελάκης στάθηκε στα μεγάλα προβλήματα ειδικά των νέων όπως οι μισθολογικές απολαβές από την εργασία τους, σημειώνοντας πως «δεν μπορεί να είμαστε μια χώρα που κάποιος άνθρωπος να δουλεύει τόσο σκληρά και να πεινάει».

Ειδική αναφορά έκανε στις καταστροφές της Θεσσαλίας από τις πλημμύρες και στην συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα. Στάθηκε στην ανάγκη επιτάχυνσης των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ διερωτήθηκε «που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα για τα έργα που δεν έγιναν;». 

Ο κ. Κασσελάκης επαίνεσε την οργάνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας στον τομέα της πολιτικής προστασίας, τονίζοντας πως «σε λίγο καιρό η Περιφέρεια Θεσσαλίας θα είναι πρότυπο για όλες τις περιφέρειες, για το πως στήνεται ένας μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας». Ο κ. Κασσελάκης κατέγραψε τις μεγάλες καθυστερήσεις από την κεντρική κυβέρνηση στις αποζημιώσεις, ενώ σημείωσε ότι θα συνεχίσει στην βουλή αλλά και στην κοινωνία να επιτελεί τον ρόλο της αντιπολίτευσης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: