14.5.24

Conference League: Αστυνομικά μέτρα 48 ώρες πριν από τον τελικό...



 Στο γήπεδο Καραϊσκάκη πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των εμπλεκόμενων μερών στον τελικό του Conference League ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τη Φιορεντίνα. Τα μέτρα που αποφασίστηκαν περιλαμβάνουν πολύ αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα θυμίζουν τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόζονται για τις εκδηλώσεις μνήμης για το Πολυτεχνείο...


Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, αλλά και επίσκεψη αξιωματικών της ΓΑΔΑ στο Βέλγιο. 

Στη σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν αξιωματούχοι της ΕΠΟ, της UEFA και της ΕΛ.ΑΣ., ενώ πραγματοποιήθηκε αυτοψία στον σταθμό του ηλεκτρικού στο σημείο και σε χώρους πρόσφορους για την προσυγκέντρωση των οπαδών του Ολυμπιακού για τη μεταφορά τους συνοδεία αστυνομικών στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Τα μέτρα αναμένεται να εξειδικευτούν ακόμα περισσότερο τις επόμενες ημέρες.

Τι ανησυχεί τις αρχές

Το βασικό θέμα που απασχολεί τις ελληνικές αρχές είναι η μεταφορά των οπαδών του Ολυμπιακού που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα, καθώς και το γεγονός ότι πολλά εισιτήρια που είχαν αγοραστεί από Ιταλούς φιλάθλους και επιστράφηκαν στην UEFA θα διατεθούν πιθανότατα σε φιλάθλους του Ολυμπιακού.

Οι Ιταλοί φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 3.000-4.000, ενώ οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού θα υπερβούν τους 10.000 -ενδέχεται να φτάσουν τους 15.000.

Μεταφορά μέσω Ηλεκτρικού

Ως πιθανότερος τρόπος μεταφοράς των φιλάθλων του Ολυμπιακού θεωρείται ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος (Γραμμή 1 του μετρό), με αφετηρία το γήπεδο Καραϊσκάκη (σταθμός «Φάληρο») και τελικό προορισμό τους σταθμούς «Πευκάκια» και «Περισσός». Τους φιλάθλους θα παραλάβουν οι αστυνομικές δυνάμεις και θα τους συνοδεύσουν, κινούμενοι πεζή, μέχρι το γήπεδο της ΑΕΚ.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, δεν θα επιτρέπεται να μπει κανείς στα βαγόνια αν δεν έχει εισιτήριο και θα ελέγχονται όλοι από την Αστυνομία. Επίσης, θα υπάρχουν πεζές και εποχούμενες περιπολίες στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας απ’ όπου θα περάσουν οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού. Στόχος, να αποτραπούν συναντήσεις με οπαδούς της ΑΕΚ.

Επίσης, για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης στα μέτρα ασφαλείας θα συμβάλουν κλιμάκια από υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική και η Κρατική Ασφάλεια. Αιτία το γεγονός ότι έχουν εκφραστεί απειλές για όλες τις μεγάλες αθλητικές οργανώσεις στην Ευρώπη. Οι αρχές φέρονται ότι συλλέγουν πληροφορίες μέσω της Europol, αλλά και από την Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Αστυνομικές δυνάμεις α λα Πολυτεχνείο

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι αστυνομικές δυνάμεις που θα εμπλακούν στα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή του τελικού του Conference Leagua θα θυμίζουν τα μέτρα της 17ης Νοεμβρίου και πως τουλάχιστον 48 ώρες πριν από το τελικό γύρω από το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας θα έχει δημιουργηθεί «πλέγμα ασφαλείας» .

Τα μέτρα θα είναι περισσότερο αυξημένα τις ώρες προσέλευσης των φιλάθλων, στους οποίους θα γίνονται διπλοί και τριπλοί έλεγχοι. Απευθείας εικόνα της κατάστασης θα δίνεται μέσω ελικοπτέρου και drones απευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: