15.5.24

«Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι, έξι το λαδόξιδο...»Προφανώς η κυβέρνηση χρησιμοποιεί διαφορετική σχολή όταν κατευθύνει τα κέρδη στους επιχειρηματίες και όταν προσπαθεί να αναλύσει τα εκλογικά ποσοστά ή ακόμα χειρότερα όταν προσπαθεί να μας πείσει όπως ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Κώστας Σκρέκας όταν μιλάει για την ακρίβεια...

Ο τελευταίος έχει διαπρέψει τελευταία με τα μαθηματικά του αφού -με απλά λόγια- μας είχε πει ότι η μείωση 40% του πληθωρισμού στα τρόφιμα (μου μόνον αυτός είδε) ισοδυναμεί με μηδενισμό του πληθωρισμού στο μέλλον. Βεβαίως ο ίδιος είδε και το βαρύ αρνί σε αντίθεση με το «ελαφρύ» προφανώς γιατί βρισκόταν σε άλλον πλανήτη.

Τώρα όμως έχει σοβαρό ανταγωνιστή στην κυβέρνηση και πρόκειται για τον άλλοτε πωλητή νανογιλέκων, βιβλίων και ό,τι άλλο θέλετε, Άδωνη Γεωργιάδη.

Ο κ. Γεωργιάδης λοιπόν προφανώς επειδή δεν φαίνεται το κόμμα του να συγκεντρώνει «ικανό» ποσοστό σε αυτές τις εκλογές, έκανε τη δική του μαθηματική αναγωγή, ή φιλοσοφική υπέρβαση.

«Τον Μάιο του 2019 η Νέα Δημοκρατία πήρε στις ευρωεκλογές 33%. Τον Ιούλιο του 2019 πήρε στις εθνικές εκλογές 40%. Άρα, το 33% των ευρωεκλογών ισούται, ισοδυναμεί με 40% στις εθνικές εκλογές. Αυτό δεν είναι θεωρία. Είναι αποδεδειγμένα μαθηματικά. Άρα εάν η Νέα Δημοκρατία πάρει τώρα 33%, θα έχει πάρει 40%. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τις εκλογικές της δυνάμεις όπως είχε πάρει ένα χρόνο πριν».

Ισχύει και το «έτσι είναι αν έτσι νομίζετε» και το «είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Ας του πει κάποιος πως κάθε εκλογική αναμέτρηση έχει ιδιομορφίες, ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή μετά από σχετικά μικρό διάστημα από τις εθνικές εκλογές αλλά και την αναγωγή των Ευρωεκλογών από την κυβέρνηση σε «εθνική αναμέτρηση».

Αυτό που μας μένει είναι πως η κυβέρνηση γνωρίζει τη μεταστροφή του κλίματος και προσπαθεί εκ των προτέρων, παρά τη συνεχή προπαγάνδα, να αλλοιώσει το αποτύπωμα των εκλογών στην Κοινή Γνώμη...

Καλή προσπάθεια αλλά κρατάμε το άγχος σας!
DOCUMENTO

Δεν υπάρχουν σχόλια: