14.5.24

Μαρινάκης: «Έχω τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα - Δεν θέλω να μάθω από τις ήττες»Μεγάλη συνέντευξη στην Daily Mail παραχώρησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας για τη Νότιγχαμ. Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού πόζαρε στον φακό επιδεικνύοντας το τατουάζ στο χέρι του που γράφει (στα αγγλικά) «Ονειρέψου, αγάπησε, δημιούργησε, πάλεψε, επιβίωσε, νίκησε» και αναφέρθηκε στο τι τον οδήγησε να επενδύσει στη συγκεκριμένη ομάδα...

Παράλληλα αναφέρθηκε στα παράπονα που έχει η ομάδα του από τη διαιτησία, τις αντιδράσεις του στο ματς με τη Λίβερπουλ, την ανακοίνωση για τη διαιτησία που τον οδήγησε σε ρήξη με το Sky Sports και τον Γκάρι Νέβιλ, αλλά και τα σχέδιά του για το μέλλον. «Ο κόσμος λέει ότι μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά εγώ θέλω νίκες όχι ήττες», αναφέρει μεταξύ άλλων. 

Αναλυτικά, ο Βαγγέλης Μαρινάκης μίλησε για: 

 -την απόφαση να αποκτήσει τη Νότιγχαμ: «Μπράιαν Κλαφ, Τζον Ρόμπερτσον, Στιούαρτ Πιρς, Ρόι Κιν, Τρέβορ Φράνσις, τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, ξέρω την ιστορία… Για μένα, έχοντας τη μεγαλύτερη ομάδα στην Ελλάδα, αν επένδυα στην Αγγλία, ήθελα να επενδύσω σε μια εξίσου μεγάλη ομάδα. Μια ομάδα που έχει μεγάλη βάση οπαδών. Αλλά επίσης πάντα μου άρεσε η Φόρεστ. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, ήμουν 15 ετών, θυμάμαι πάντα ότι ήταν η εποχή που η Λίβερπουλ και η Φόρεστ τα πήγαιναν εξαιρετικά. Δεν το βλέπω ως χρήματα ή ως μία συναλλαγή. Για μένα είναι καθήκον μας να αναβιώσουμε την ιστορία μας. Έχω παρακολουθήσει πάνω από 100 αγώνες στο City Ground ή εκτός έδρας και δεν είχαμε ποτέ κανένα επεισόδιο.

-τη νοοτροπία νικητή που έχει: «Ο κόσμος λέει ότι μαθαίνεις από τις ήττες σου, αλλά εγώ θέλω νίκες όχι ήττες. Δεν θέλω να μάθω από τις ήττες. Θέλω να συνεχίσω να κερδίζω».

-την ατάκα περί «μαφίας» από τον Γκάρι Νέβιλ μετά την ανακοίνωση κατά της διαιτησίας από τη Νότιγχαμ: «Βγάλαμε αυτή την ανακοίνωση γιατί προσπαθήσαμε να προστατευτούμε και μετά έγινε μεγάλη φασαρία – αλλά αυτό έγινε από το Sky Sports και συγκεκριμένα άτομα. Μπορώ να σας φέρω 100 παραδείγματα περιπτώσεων που υπερέβαλλαν, δεν είπαν την αλήθεια και ταπείνωσαν ανθρώπους. Ο Νέβιλ υπόκειται επίσης στους κανόνες της FA, σίγουρα – είναι στη διοίκηση της Σάλφορντ. Το σχόλιό του για τον σύλλογο ήταν εξωφρενικό, αλλά η FA δεν έκανε τίποτα. Πρέπει να είμαι προσεκτικός – γιατί οι δικηγόροι μας έχουν ήδη έρθει σε επαφή με το Sky σχετικά με τον Νέβιλ και αυτό δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τα σχόλια και οι λέξεις που χρησιμοποίησε ήταν ακατάλληλα, δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα και έβλαψαν τους ανθρώπους».

-την αντιμετώπιση της Νότιγχαμ από τη διαιτησία και αν έχει παίξει ρόλο στην πορεία της:
«Σίγουρα αυτά έχουν επηρεάσει τη θέση μας στη βαθμολογία. Ανησυχώ πολύ για αυτό και εξακολουθώ να εξετάζω και να συζητώ με το διοικητικό συμβούλιο ποια θα ήταν η κατάλληλη πορεία δράσης, συμπεριλαμβανομένων των νομικών μέτρων».

-την αφαίρεση βαθμών λόγω της παραβίασης των κανόνων βιωσιμότητας της Premier League: «Το σημερινό PSR θεωρώ ότι είναι ένα άδικο σύστημα που δεν ταιριάζει με την πραγματικότητα των παγκόσμιων προτύπων στο ποδόσφαιρο. Είναι ένα σύστημα που με τα χρόνια επέτρεψε τις αλλαγές στην ιδιοκτησία να κάνουν σημαντικές αυξήσεις στις δαπάνες, που δεν αντικατοπτρίζονται από τις δηλώσεις εσόδων και χωρίς να υπόκεινται σε κυρώσεις. Οδήγησα τη Φόρεστ πίσω στην Premier League μετά από 23 χρόνια και έπρεπε να επενδύσω για να δημιουργήσω έναν ανταγωνιστικό και βιώσιμο σύλλογο. Αυτό ήταν προς όφελος της Premier League. Το έκανα με διαφανή τρόπο, χωρίς να προσπαθώ να διογκώσω τα έσοδά μας. 

Το έκανα επενδύοντας σε παίκτες των οποίων οι αξίες θα αυξάνονταν στο μέλλον. Αυτός ήταν ο μόνος τρόπος για να δημιουργηθεί ένας πλήρως οικονομικά βιώσιμος σύλλογος – που υποτίθεται ότι είναι ο στόχος του PSR. Δεν αποκρύψαμε τα οικονομικά μας ούτε επιδιώξαμε να διογκώσουμε τα έσοδά μας. Ήμασταν διαφανείς και δίκαιοι. Το μόνο μας πρόβλημα ήταν ότι δεν καταφέραμε να ολοκληρώσουμε την πώληση ενός βασικού παίκτη (σ.σ.: Μπρέναν Τζόνσον) παρά μέχρι μερικές εβδομάδες αργότερα από ό,τι έπρεπε, σύμφωνα με τους κανόνες. Αυτό ήταν μια τεχνική παράβαση, όχι μια ουσιαστική παράβαση. 

Ο σύλλογος έκανε την πώληση, στη σωστή αξία – σχεδόν ακριβώς σύμφωνα με τη στρατηγική μας, αλλά αργότερα από ό,τι προέβλεπε η προθεσμία PSR. Κατά την άποψή μου η Premier League ήταν πολύ αυστηρή απέναντί μας και η αφαίρεση βαθμών ήταν κάτι που θα μπορούσε να μας οδηγήσει στον υποβιβασμό. Αυτή ήταν η πρώτη φορά που σε οποιονδήποτε σύλλογο επιβλήθηκαν κυρώσεις την ίδια σεζόν όπου έγινε η παράβαση και χωρίς να δοθεί καμία παράταση χρόνου για την επίτευξη συμμόρφωσης. Προσωπικά πιστεύω ότι ο χειρισμός της περίπτωσής μας από την Premier League δεν ήταν ο ίδιος, δεν συνάδει με την πρακτική της τα προηγούμενα χρόνια. Νομίζω ότι αυτό που κάναμε, και αυτό που ο κόσμος δεν συνειδητοποιεί, είναι η επιλογή των παικτών, στην πλειοψηφία τους, που έχουμε υπογράψει τα τελευταία δύο ή τρία χρόνια – είναι νέοι, εξαιρετικά ταλαντούχοι παίκτες. Μουρίλο, Γκιμπς-Γουάιτ, Χάντσον-Οντόι, Ελάνγκα, Ντανίλο, Γουίλιαμς, Αβονίγι, Ντομίνγκες, Σανγκαρέ, Ομομπαμιντέλε... 

Πήραμε και τον Άμπι για τον Ολυμπιακό. Είναι όλοι νέοι, ταλαντούχοι παίκτες που έχουν μεγάλη αξία. Θα εξασφαλίσουν ότι τα περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου θα ανεβαίνουν όλο και πιο ψηλά. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή ήταν μια σοφή απόφαση, μια έξυπνη απόφαση και βλέπουμε τα οφέλη».


Δεν υπάρχουν σχόλια: