1.2.23

«Η Ράικου εγκλωβίστηκε...


...επειδή ήθελε να ευνοήσει το Σαμαρά. Εγώ τους γνώρισα»...

Αποφασισμένος να μην αφήσει τίποτα να πέσει κάτω αναφερόμενος σε όλες τις λεπτομέρειες των υποθέσεων για τις οποίες κατηγορείται στο Ειδικό Δικαστήριο εμφανίστηκε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος στη... χθεσινή δεύτερη μέρα της απολογίας του. 

Μίλησε εκ νέου για σκευωρία που στήθηκε εναντίον του και άρχισε να απαριθμεί όλες τις αντιφάσεις των τριών εισαγγελέων που έχουν καταθέσει εναντίον του, του πρώην Οικονομικού Εισαγγελέα, Παναγιώτη Αθανασίου, της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς, Ελένης Ράικου και της πρώην εισαγγελέως Εφετών, Γεωργίας Τσατάνη.

Αναφερόμενος στους δύο πρώτους είπε ότι έβγαλαν εναντίον του εκδικητικότητα και πως «επιστρατεύτηκαν για να πλήξουν τον ίδιο ως υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, εξασφαλίζοντας ασυλία, για δικές τους παράνομες πράξεις. Αυτό, που με έχει εξουθενώσει είναι το μέγεθος των ψευδών και η αχαριστία αυτών των ανθρώπων», είπε.

Για τον Παναγιώτη Αθανασίου

Πρόεδρος (Βασιλική Ηλιοπούλου): Aπό εκδικητικότητα εκτιμάτε ότι έκανε όλα όσα έχουν ειπωθεί από εσάς;

Παπαγγελόπουλος: Και με ανταλλάγματα. Εάν κερδίσει τις εκλογές η ΝΔ, να δούμε τι θέση θα πάρει ο κ. Αθανασίου!

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση του ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ Γιάννη Αλαφούζου σε συνδυασμό με τις καταθέσεις Αθανασίου.

«Στην κα. Αλεβιζοπούλου (σ.σ. ανακρίτρια) είχε πει ο Αθανασίου ότι η παρέμβαση Παπαγγελόπουλου γινόταν με έμμεσο τρόπο, μέσω Κουρτάκη-Παραπολιτικών. Έχει ξεχάσει ότι, στην προκαταρκτική της Βουλής έχει πει ότι, όπως στην περίπτωση Βγενόπουλου δήθεν τον πίεζα ότι θα βγω στα κανάλια. Ένα ψέμα ακόμη. Ο κ. Αθανασίου σε όλες τις καταθέσεις είπε ότι, αναγκάστηκε να υπογράψει δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Αλαφούζου. [..] Χρειαζόταν άραγε ο κύριος Κουρτάκης τον Παπαγγελόπουλο να τον πιέσει για να στραφεί εναντίον του κ. Αλαφούζου; Υπενθυμίζω πως είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναικός. 

Ο κύριος Μαρινάκης είναι ο ισχυρός παράγοντας του Ολυμπιακού. Η έχθρα τους επιτείνεται γιατί είναι και οι δύο ισχυροί στον Πειραιά και στην ναυτιλία. Είχε ξεκινήσει η έχθρα Αλαφούζου-Μαρινάκη από πιο πριν. Σας θυμίζω την εκπομπή Δίκη που τότε ήταν στο ΣΚΑΪ για τα στημένα, ο κ. Θωμαίδης είχε τον Μαρινάκη στόχο. Υπήρχε από πριν ένας συνεχής πόλεμος Μαρινάκη-Αλαφούζου, χρειαζόταν εμένα ο Κουρτάκης; Όλη η Ελλάδα ξέρει ότι τα Παραπολιτικά είναι του κ. Μαρινάκη. 

Πίσω από όλες τις εφημερίδες υπάρχει πάντα ένας ισχυρός οικονομικός παράγοντας, δυστυχώς και αυτό είναι θέμα δημοκρατίας, δεν υπάρχει ανεξαρτησία στα ΜΜΕ. Εγώ δεν έχω καμιά σχέση με το δημοσίευμα των Παραπολιτικών.

Για την Ελένη Ράικου

Ηρθε και μου ζήτησε και την έβαλα στην ποινική δίωξη. Στο πιο νευραλγικό τμήμα με τις σοβαρότερες δικογραφίες. Μάλιστα στην αρχή της λεω «είσαι πολύ νεα ρε Ελένη, μόλις ηρθες από Χαλκίδα». Μου θύμωσε, μου έκανε σκηνές. Τότε μόλις κάποια άλλη αρρώστησε, έβαλα τη Ράικου.. Ρωτήστε πόσο τιμητική είναι η θέση της ποινικής δίωξης. [..]

Την χαρακτήρισε «παμπόνηρη» λέγοντας: «H Ράικου έχει διαπράξει περισσότερα εγκλήματα από τον Αθανασίου και γι' αυτό ζήτησε ασυλία. Η κα Ράικου εγκλωβίστηκε επειδή ήθελε να ευνοήσει το Σαμαρά. Εγώ τους γνώρισα. Ήταν πολύ φίλοι. Ήθελε να ζητήσει κάτι. Ήξερα ότι ο Σαμαράς κάνει ρουσφέτι, αλλά μετά σου βγάζει την ψυχή για να ανταποδώσεις, δεν ήθελα να μπλέξω και τους έφερα απευθείας σε επαφή. Η Ράικου επαναλαμβάνει όλα όσα έχει πει στις μηνύσεις του ο Σαμαράς».

Για την ίδια σχολίασε πως είχαν φιλικές σχέσεις και πως τον επισκεπτόταν συχνά στο γραφείο του, λέγοντας για του για ανανέωση της θητείας της.

«Όταν ήρθε ο Κοντονής υπουργός, με εγκατέλειψε και πήγαινε σε αυτόν. Ήταν σε συνεργασία μαζί του για την υπόθεση Novartis. Ο Κοντονής θεωρούσε την υπόθεση αυτή ότι θα ήταν η καταξίωσή του. Εγώ πίστευα πως δε θα προκύψει τίποτα από την έρευνα της Novartis και το είχα πει και στον πρωθυπουργό. 

Στην αρχή της σημερινής διαδικασίας ο κ. Παπαγγελόπουλος αναφερόμενος στο θέμα, που ανέκυψε χτες με τον περιορισμό στο χρόνο του δικαστηρίου, λόγω των επερχόμενων εκλογών, είπε: «Θα κάνω τα πάντα κι εγώ και οι συνήγοροι μου, για να τελειώσει το δικαστήριο εγκαίρως και όταν πρέπει».

Πρόεδρος: Πως επέλεξε να πει τόσα ψέματα σε τόσα θέματα ο κ. Αθανασίου;

Παπαγγελόπουλος: Του τα υπέδειξαν

Πρόεδρος: Kαι γιατί αυτά;

Παπαγγελόπουλος: Γιατί ευνοούσε το αφήγημα του..

Πρόεδρος: Γιατί είπε για τον Παπαχρήστου;

Παπαγγελόπουλος: Eπειδή είναι σφοδρός πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το ότι είναι φίλος δικός μου. Θεώρησε ότι, αφού ο Παπαχρήστου είναι πολέμιος του ΣΥΡΙΖΑ, βάλε και τον Παπαχρήστου μέσα.

Πρόεδρος: Γιατί ένας εισαγγελέας να πει τόσα ψέματα;

Παπαγγελόπουλος: Για να εξασφαλίσει ασυλία.

Πρόεδρος: Ποια ασυλία;

Παπαγγελόπουλος: Για κατάχρηση εξουσίας, για τους 4 υπουργούς της ΝΔ που δεν έστειλε στη Βουλή.

Για την Γεωργία Τσατάνη

Δεν την ήξερα, ήταν στην επαρχία πιο πριν. Μου τηλεφώνησε εκείνη τη μέρα η ίδια, 08.30 το πρωί, τέτοια πρεμούρα είχε. Παραδέχτηκε ότι αναζήτησε το τηλέφωνό μου. Οποιο θέμα και να είχε μπορούσε να περιμένει την επόμενη μέρα. 

Η κυρία Τσατάνη χωρίς να με ξέρει, με παίρνει τηλέφωνο. Το πρώτο που ζήτησε ήταν να φάμε έξω ή να πιούμε καφέ σαν παλιοί συνάδελφοι. «Πρέπει να βρεθούμε» επέμενε. Ούτε χρόνο είχα, ούτε διάθεση. Δε μπορώ εξω της λεω. «Ερχεστε αύριο απόγευμα στο γραφείο μου να τα πούμε; Ηθελε να με παγιδέψει. Της είπα το γραφείο μου είναι ανοιχτό σε όλους. Μου λέει το συντομότερο και ζήτησε ραντεβού την επόμενη.

Εμεινε τουλάχιστον μισή ώρα. Μου ειπε δε γνωριζόμαστε αλλά όλοι μου λένε καλά λόγια για σένα. Για αυτό πήρα την πρωτοβουλία και ήρθα να ζητησω τις συμβουλές σας. Συμφωνήσαμε να μιλάμε στον ενικό. Δημήτρη-Γεωργία. Μου είπε για τον πόλεμο που δέχεται από το Βαξεβάνη και μερίδα του Τύπου και ότι την έχουν στοχοποιήσει και φοβάται πειθαρχικό και ότι θέλει να προαχθεί σε αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου. Την καθησύχασα. "Τι και αν γράφουν για σένα' της είπα».

Όπως ανέφερε σε συνάντηση που είχε με την Γ. Τσατάνη στο υπουργείο Δικαιοσύνης, η τελευταία του ανέφερε ότι «είχε καλές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και ότι ο άνδρας της είχε κομματικές σχέσεις με τη ΝΔ».

Οι ισχυρισμοί – καταθέσεις της κυρίας Τσατάνη, σύμφωνα με τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, «διακατέχονται από παραλογισμό και όλα όσα είπε είναι ψευδή και κατασκευασμένα, ήταν μέλος της συμμορίας που προσπάθησε να καλύψει σκάνδαλα»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: