2.2.23

«Αθάνατος»...


Κηδεύεται ο Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας που έχασε τη ζωή του από την πτώση του μοιραίου Phantom...

ΒΙΝΤΕΟ

Στην αγκαλιά της Αρκαδικής γης οδηγείται σήμερα ο 29χρονος Υποσμηναγός, Μάριος – Μιχαήλ Τουρούτσικας, ο οποίος έχασε τη ζωή του το πρωί της περασμένης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης με μαχητικό αεροσκάφος Phantom F-4 και αφετηρία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Ανδραβίδας.

Η εξόδιος ακολουθία για τον υποσμηναγό Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα ξεκίνησε στις... 10:30 στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Τριπόλεως, ενώ η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο Αγίου Ιωάννη Πικερνίου. 

Οι γονείς του άτυχου υποσμηναγού που κλήθηκαν να αναγνωρίσουν τη σορό του παιδιού τους, ευρισκόμενοι μπροστά σε άλλη μια ακόμη τραγική παράμετρο μετά το χαμό του, έφτασαν στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στην Τρίπολη λίγο μετά τις 09:30 κρατώντας αγκαλιά την φωτογραφία του αδικοχαμένου παιδιού τους.

Στην εκκλησία που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία βρίσκονταί ήδη αρκετοί ανώτατοι αξιωματικοί από τα τρία σώματα των Ενόπλων Δυνάμεων, όπως φυσικά και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο  Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Θεμιστοκλής Μπουρολιάς. Λίγο αργότερα έφτασε στην αρκαδική πόλη και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς.

Λίγο μετά τις 10:00 στην εκκλησία έφτασε η σορός του 29χρονου , το φέρετρο του οποίου ήταν σκεπασμένο με την ελληνική σημαία. Άπαντες όσοι δίνουν το «παρών» στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ φώναζαν «Αθάνατος» για τον Μάριο Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Στις 10:10 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με τον πρώην Υπουργό Άμυνας, Βαγγέλη Αποστολάκη κατέφθασαν στην εκκλησία και αμέσως μετά ακολούθησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Λίγα λεπτά μετά, στις 10:14 έφτασε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον οποίο υποδέχθηκε στο προαύλιο του Ναού, ο Κωνσταντίνος Φλώρος. Έπειτα, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο Πρωθυπουργός στις 10:28 υποδέχθηκαν την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου η οποία κρατούσε ένα λευκό τριαντάφυλλο...

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: