10.2.23

Αρμαγεδδώνας...


Η απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου συνιστά τομή στο πεδίο της ιδιοκτησίας ακινήτων στην Ελλάδα. Οι δικαστές αποφάσισαν υπέρ των servicers και των funds, δίνουν, δηλαδή, το πράσινο φως στους Πάτσηδες να προχωρούν σε πλειστηριασμούς σπιτιών.

Πρόκειται για 700.000 ακίνητα που... αποτελούν εμπράγματες εξασφαλίσεις για δάνεια ύψους περίπου 45 δισ. ευρώ, που θα βρεθούν στο έλεος τραπεζών, funds και servicers. Μια απόφαση που ελήφθη με βάση νόμο του 2003, αφού οι δικαστές κινήθηκαν ταχύτατα, και η οποία μάλιστα διέρρευσε ακόμα ταχύτερα.

Η απόφαση πρόκειται να καθαρογραφεί εντός του επόμενου διμήνου, ωστόσο δίνεται ήδη από σήμερα σήμα σε όλα τα δικαστήρια να μπλοκάρουν τις ανακοπές των πλειστηριασμών.

700.000 ιδιοκτήτες θα βρεθούν άμεσα αντιμέτωποι με πλειστηριασμό της κατοικίας τους. Τα «μπινελίκια» Σταϊκούρα και η… αιματοχυσία στις συναντήσεις με τους τραπεζίτες αποδείχθηκαν κακοπαιγμένο θέατρο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη φέρει βαρύτατη ευθύνη αφού αρνήθηκε πεισματικά να νομοθετήσει υπέρ των δανειοληπτών που έμειναν απροστάτευτοι. Με έναν Πτωχευτικό που, όπως έγκαιρα είχε προειδοποιήσει η αξιωματική αντιπολίτευση, αφήνει στον αέρα εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες. Η κατάργηση του νόμου της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε τον δρόμο, αφού ματαιώθηκε η προστασία των ιδιοκτητών έναντι των funds και των servicers.

Η μεσαία τάξη δέχεται έτσι ένα τελευταίο, μα βαρύτατο πλήγμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που μετατρέπεται σε δήμιό της. Γίνεται σαφές πως για την κοινωνική πλειονότητα άλλος δρόμος από την πολιτική αλλαγή και την προοδευτική διακυβέρνηση δεν υπάρχει...

ΑΥΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: