10.2.23

«Ούτε οι δημοσκοπήσεις δεν είναι πλέον με τη ΝΔ»...


Στον ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σημειώνουν με νόημα πως ούτε οι δημοσκοπήσεις βρίσκονται πλέον στο πλευρό της Νέας Δημοκρατίας.

Κι αυτό γιατί, όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου, συνεχώς κι αυξάνονται τα ποσοστά το ΣΥΡΙΖΑ και μειώνεται η διαφορά από... το κυβερνών κόμμα, σε ορισμένες εκλογικές περιφέρειες μάλιστα, πολύ πιο πέρα από το περιθώριο στατιστικού λάθους, όπως στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Στην αξιωματική αντιπολίτευση, μάλιστα, εκφράζουν την αισιοδοξία τους πως αυτή η τάση θα συνεχιστεί, μετατρέποντας σε ντέρμπι τις προσεχείς εκλογές.

Από την άλλη, πάντως, δεν είναι όλοι σύμφωνοι στο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία με την απόφαση αποχής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, ιδίως από τη στιγμή που οι εκλογές μπορεί να γίνουν το Μάιο και η κυβέρνηση σκοπεύει στο μεσοδιάστημα να περάσει φιλολαϊκές ρυθμίσεις, όπως για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων και για ρυθμίσεις για χρέη στην εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία και στους δήμους.

Δεν διαφωνούν με το να συντηρεί το κόμμα τους ψηλά στην ατζέντα το ζήτημα των παρακολουθήσεων- την ερχόμενη εβδομάδα, άλλωστε, συζητείται και στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου-, ωστόσο θεωρούν πως η αποχή δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διαμαρτυρίας.

Είναι χαρακτηριστικό, επίσης, πως οι περισσότεροι που διαφωνούν με την αποχή διαφώνησαν και με την κατάθεση πρότασης μομφής φοβούμενοι συσπείρωση της ΝΔ.

Όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, στην αξιωματική αντιπολίτευση θα συνεχίσουν να κρατούν χαμηλούς τόνους στη μετωπική αντιπαράθεση μαζί τους που έχει επιλέξει ο Νίκος Ανδρουλάκης, «εξ εκλογικής ανάγκης επιβίωσης» όπως υποστηρίζουν.

«Όλοι θα κριθούμε από τη στάση μας την επομένη της κάλπης», αναφέρουν χαρακτηριστικά στην Κουμουνδούρου την ίδια ώρα, ωστόσο, που ο «πάγος» δεν έσπασε ούτε στις Βρυξέλλες όπου βρέθηκαν χθες Πέμπτη για την προσύνοδο των Ευρωσοσιαλιστών τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο κι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Το πιο κοντά που βρέθηκαν οι δύο αρχηγοί ήταν στην αναμνηστική φωτογραφία», αναφέρουν σε σκωπτικό τόνο αυτόπτες μάρτυρες.

Όπως κι αν έχει, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ θα συνεχίσει την «πορεία προς το λαό», τις προεκλογικές ομιλίες του δηλαδή που, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, έχουν θορυβήσει τόσο πολύ το Μέγαρο Μαξίμου χάρη στη μαζικότητα και στον παλμό τους ώστε να επιτίθεται ακόμα και για τη χρήση του ύμνου του ΕΑΜ σε αυτές και να επιδίδεται σε ιστορικό αναθεωρητισμό ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης...

Γιάννης Συμεωνίδης

cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: