2.2.23

Αναθερμαίνει το αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο...


Με την πλάτη στον τοίχο εξακολουθεί να βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρνείται να δώσει οποιαδήποτε απάντηση για το σκάνδαλο των... υποκλοπών μετά την επισημοποίηση από την ΑΔΑΕ των παρακολουθήσεων των έξι προσώπων από την ΕΥΠ, μεταξύ των οποίων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και ο υπουργός της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης.

Και βλέποντας το θέμα των υποκλοπών να παραμένει διάπλατα ανοιχτό και να μην κλείνει πολιτικά -όπως ο ίδιος ήθελε- μετά την τριήμερη συζήτηση στη Βουλή, αλλά βλέποντας και την αντιπολίτευση να καταγγέλλει την κυβέρνηση για δημοκρατική εκτροπή, ο πρωθυπουργός προσπαθεί τώρα να αντιστρέψει την κατηγορία βάζοντας στο στόχαστρό του τον Αλέξη Τσίπρα μετά την απόφαση του τελευταίου να απέχει το κόμμα του από κάθε ψηφοφορία στη Βουλή, πλην της συμμετοχής στην αντιμετώπιση των καταδικασθέντων για εγκληματική οργάνωση ναζιστών.

Σε αυτό το πλαίσιο, μετά την προχθεσινή σχετική ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης (ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια επισκέφτηκαν μαζί το Μάτι και τον χώρο όπου είναι σε εξέλιξη τα έργα για τη δημιουργία του Πάρκου Μνήμης με δωρεά της Κύπρου) πραγματοποίησε προεκλογική επίσκεψη στον Μαραθώνα, απ’ όπου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά την επίθεσή του αυτή έκανε λόγο για «θλιβερή και απαράδεκτη εικόνα ενός αρχηγού του δεύτερου μεγαλύτερου κόμματος, ο οποίος με τις δηλώσεις του περιφρονεί ανοιχτά το κοινοβούλιο και τη συνταγματική τάξη», ενώ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «ψευτοεπικοινωνιακά νταηλίκια» και ότι «καταφεύγει σε έναν αδιανόητο ακτιβισμό, ο οποίος μάς θυμίζει όχι απλά τον Τσίπρα του 2015, αλλά τον Τσίπρα πριν από 10 χρόνια, του 2012, τότε που είχαμε την άνω και την κάτω πλατεία και κάποιοι φωνάζανε να πάνε να εισβάλουν στη Βουλή με τα γνωστά χυδαία συνθήματα».

Φυσικά ο πρωθυπουργός αποσιωπά το γεγονός ότι είναι ο ίδιος που τον Ιούνιο του 2019, λίγο πριν από τις εκλογές, δήλωνε (ΑΝΤ1) ότι «δεν θα συμμετέχουμε στη Βουλή καθόλου αυτή την εβδομάδα. Θα απέχουμε. Θα πάμε αύριο στη Βουλή, θα καταγγείλουμε τη διαδικασία και θα αποχωρήσουμε».

Αλλά πέρα από το ότι τα γεγονότα του 2015 και νωρίτερα έχουν βέβαια κριθεί στις εκλογικές αναμετρήσεις που ακολούθησαν, οι αναφορές αυτές του κ. Μητσοτάκη προδίδουν ασφαλώς την αγωνία του να βρει τρόπους να αναθερμάνει το λεγόμενο «αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο» που βρίσκεται σε αποσύνθεση μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών, όπως επιβεβαιώνει και η σφοδρή κριτική του Ευάγγελου Βενιζέλου στην κυβέρνηση για το ζήτημα αυτό.

Οι χθεσινές δηλώσεις του πρωθυπουργού προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Τσαπανίδου, η οποία σχολίασε πως «ο κ. Μητσοτάκης που περιφρονεί τη δημοκρατία, που άκουγε το μισό πολιτικό σύστημα και τους αρχηγούς της Αμυνας χωρίς να εξηγήσει το γιατί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για περιφρόνηση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας!» και σημείωσε: «Αν θέλει συγκρίσεις και διάλογο, μπορεί να τον έχει. Αύριο κιόλας! Ας έρθει σε μια τηλεμαχία. Εφτά χρόνια τώρα το αποφεύγει. Νομιμοποίηση της εκτροπής από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. όμως δεν θα έχει»...

Γιάννης Μπασκάκης

Η Εφημερίδα των Συντακτών

Δεν υπάρχουν σχόλια: