2.2.23

Ο Μητσοτάκης «επιστρέφει» στο 2012...


Την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να απέχει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις ψηφοφορίες στη Βουλή επιχειρεί να αξιοποιήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ώστε να “τρομάξει” τους κεντρώους ψηφοφόρους, αλλά και τους αναποφάσιστους.

Ο πρωθυπουργός χθες κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ για ακτιβισμό και πεζοδρομιακή αντιπολίτευση. Υποστήριξε μάλιστα ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θυμίζει... ούτε καν το ΣΥΡΙΖΑ του 2015, αλλά το ΣΥΡΙΖΑ του 2012.

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που ο κ. Μητσοτάκης κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά τον κ. Τσίπρα ότι δεν έχει αλλάξει. Ο πρωθυπουργός συχνά θυμίζει τα κυβερνητικά πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο εξάμηνο του 2015. Χθες αναφέρθηκε όμως και στο αντιπολιτευτικό παρελθόν του ΣΥΡΙΖΑ επί μνημονίων, παρουσιάζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως περίπου έτοιμη για… επανάσταση. Ενώ η κυβέρνηση συχνά πυκνά κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ για “τραμπισμό αλά γκρέκα”, προσπερνώντας το ερώτημα σε ποια πολιτική πλευρά τοποθετείται ο Ντόναλντ Τράμπ, αλλά και πόσοι θαυμαστές του υπάρχουν εντός της κυβέρνησης.

Στόχος αυτής της στρατηγικής του κ.Μητσοτάκη είναι όχι μόνο να συσπειρώσει τη δεξιά και κεντροδεξιά (εξάλλου το ακροατήριο αυτό πείθεται περισσότερο με τις αναφορές στην Τουρκία και το μεταναστευτικό). Αλλά κυρίως να απευθυνθεί στους κεντρώους πασοκογενείς ψηφοφόρους και τους αναποφάσιστους. Ιδίως σε αυτούς που το 2019 είχαν ψηφίσει Νέα Δημοκρατία στο πλαίσιο του αντιΣΥΡΙΖΑ μετώπου.

Καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι σχεδόν ένας στους δέκα πολίτες δεν έχει ακόμα καταλήξει τι θα ψηφίσει ή δεν απαντά, πρόκειται για ένα αξιόλογο κομμάτι του εκλογικού σώματος, που μπορεί να γύρει τη ζυγαριά στις διπλές κάλπες.

Ο κ. Μητσοτάκης δε χάνει βέβαια την ευκαιρία να δηλώσει ότι δεν πρέπει οι ψηφοφόροι να αντιμετωπίζουν τις εκλογές ως διπλές, αλλά ως εθνικές, τονίζοντας ότι η πρώτη κάλπη είναι η τελική και πως δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή η διαρκής υπενθύμιση του κυβερνητικού παρελθόντος του ΣΥΡΙΖΑ και ιδίως του δημοψηφίσματος του 2015 έχει ως στόχο και να αναμοχλεύσει την πικρία αριστερών και κεντροαριστερών ψηφοφόρων για τα πεπραγμένα της “πρώτη φορά αριστεράς”, καθώς στο Μαξίμου διαπιστώνουν ότι αναμενόμενα η αξιωματική αντιπολίτευση τείνει να επανασυσπειρωθεί μπροστά στις κάλπες...

Βίκυ Σαμαρά

news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: