1.7.21

Κυριε Χρυσοχοϊδη σας έπεσε ο Πικάσο...

 

Διαβάζουμε πως αυτός ο τύπος που έπιανε με τα χέρια του τον πίνακα του Πικάσο και τον πήγαινε πέρα δώθε, δεν έχει κάποια σχέση με την Ελληνική Αστυνομία, αλλά είναι ο Γιάννης Αναστασάκος, σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Είναι αυτός ο κύριος που... τον μετέφερε τον έρμο τον πίνακα που αξίζει κάτι δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, τον έβαλε υπό μάλης και τον τοποθέτησε πρόχειρα σε ένα ράφι λες και ήταν καμία φωτογραφία από συνοικιακό φωτογράφο. Και είναι αυτός που τον ξανασήκωσε όταν έπεσε.


Η εικόνα με τον Πικάσο να πέφτει μας ξεφτίλισε διεθνώς. Τεράστια δυσφήμιση για τη χώρα και το καταλαβαίνετε κι εσείς, δεν χρειάζεται να σας το εξηγήσω. Και εννοείται πως δεν φταίει ο κ. Αναστασάκος, ο ίδιος προσωπικά.

Είναι προφανές ωστόσο πως υπάρχουν ευθύνες για τη γελοία εικόνα που ταξίδευσε σε όλο τον κόσμο. Και οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο: Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Πάνω στο άγχος του να στήσει ένα επικοινωνιακό σόου τα έκανε θάλασσα και μας ρεζίλεψε. Θα το αφήσουμε και αυτό να περάσει έτσι; Κύριε Χρυσοχοϊδη παραιτηθείτε επιτέλους. Μετράτε μόνο αποτυχίες.

Εννοείται πως η εικόνα του πεσμένου Πικάσο έπαιξε στα ελληνικά social media και στα ξένα ΜΜΕ. Τα ελληνικά απουσίαζαν για μία ακόμη φορά. Η λίστα Πέτσα αντέχει ακόμα.

Και κάτι ακόμα: δεν σας κάνει εντύπωση που δεν έχουμε δει κάποιο επιχειρησιακό σχέδιο της Αστυνομία; Πώς έφτασε στα ίχνη του ελαιοχρωματιστή, πώς έδρασε, πώς τον ανακάλυψε; Μήπως γιατί δεν υπήρχε κάποιο σχέδιο αλλά υπήρχε μόνο διαπραγμάτευση για παράδοση; Αλλωστε φήμες για την εύρεση του Πικάσο κυκλοφορούσαν επί μήνες.

* Να σας πω τη μαύρη μου αλήθεια, αλλά να μείνει μεταξύ μας, δεν θέλω να παραιτηθεί ο κ. Χρυσοχοϊδης. Τόσο αποτυχημένο υπουργό που να καίει έτσι μία κυβέρνηση δεν έχω ξαναδεί. Οπότε ευτυχώς που παραμένει στη θέση του και προκαλεί φθορά. Να 'ναι καλά ο άνθρωπος και αυτός και ο κ. Μητσοτάκης που τον κρατάει.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: