2.7.21

Περικύκλωσαν το διαμέρισμα στου Ζωγράφου...


...κι ο Παππάς άνοιξε την πόρτα, φροντίζοντας να είναι ντυμένος και έτοιμος για την σύλληψη του. 

-Ποια τον έκρυβε. 

Οι πρώτες αντιδράσεις των πολιτικων κομμάτων.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ... 
Ο Χρήστος Παππάς, σύμφωνα με την ΕΡΤ, φέρεται να συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική σε σπίτι ατόμου που του παρείχε κάλυψη, ενώ έχει μεταφερθεί στον...11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στα κρατητήρια της υπηρεσίας. Αύριο στις 10 αναμένεται να πάει στον εισαγγελέα Εκτέλεσης Ποινών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, τον ναζί έκρυβε στο σπίτι της 52χρονη Ουκρανή, η οποία είχε λάβει την ελληνική υπηκοότητα και ήταν υποψήφια στις εκλογές για τον δήμο Αθηναίων. Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.

Η πιο πρόσφατη «εμφάνισή» του 60χρονου χρυσαυγίτη ήταν μέσω… της εφημερίδας «Μακελειό», όταν, στα τέλη του Μάη, είχε στείλει επιστολή με την οποία «απειλούσε» ότι θα επανέλθει ώστε «ώστε ο Ελληνικός λαός να γίνει γνώστης και της άλλης πλευράς και όχι μόνο αυτής της λυσσώδους παραμυθίας προς το πρόσωπό μου εκ μέρους των σαρκοβόρων ΜΜΕ και των διαδηλούντων Αριστερών και όχι μόνο, οι οποίοι ως Μάο Μάο, παραληρηματικώς κραδαίνοντες τα δόρατά τους, απαιτούσαν εκτός του Εφετείου και προς της αποφάσεως "ευγενώς σκοπούντες", αίμα και θάνατο! Κατ' αυτόν τον τρόπο και σε συνδυασμό με την a priori πολιτική υποβολή, πέτυχαν την άδικη επιβολή ποινής εις βάρος ενός Αθώου».
Από την αστυνομία εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Βραδινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021, συνελήφθη στην Αθήνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) ο 59χρονος ημεδαπός διωκόμενος με καταδικαστική απόφαση, με την οποία είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών για την εκτέλεση της ποινής του, πρωινές ώρες αύριο.

Μαζί του συνελήφθη 52χρονη ημεδαπή η οποία τον υπέθαλπε στην οικία της και θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών για παράβαση άρθρου 169Α Π.Κ.».

Ο πρώην βουλευτής είχε εξαφανιστεί λίγες ώρες μετά την εμφάνισή του στο Αστυνομικό Τμήμα Παπάγου, τον Οκτώβριο, όπου έδωσε το «παρών» στο πλαίσιο των περιοριστικών όρων. Η αστυνομία αναζήτησε αρχικά τον Παππά στο σπίτι του στον Χολαργό, όπου βρίσκονταν συγγενείς του, αλλά όχι ο ίδιος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η τελευταία φορά που αστυνομικοί ειδαν τον Χρήστο Παππά ήταν στις 10 Οκτωβρίου όταν βγήκε για έξοδο και επέστρεψε στη συνέχεια στο σπίτι του στου Παπάγου.

Σημειώνεται ότι η 10η Οκτωβρίου ήταν τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση του δικαστηρίου ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.


Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η ελληνική Δημοκρατία αγωνίστηκε και απέβαλλε το τοξικό δηλητήριο της Χρυσής Αυγής. Το Κράτος Δικαίου στάθηκε σθεναρά απέναντι στους εγκληματίες. Με τη σύλληψη του Χρήστου Παππά κλείνει οριστικά το κεφάλαιο της εγκληματικής οργάνωσης.  Η Ελληνική Αστυνομία κινήθηκε συντονισμένα και επιβεβαίωσε ότι αξίζει την εμπιστοσύνη μας. Και αυτό σε πείσμα των αρνητών της αποτελεσματικότητας των διωκτικών αρχών».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

«Χρειάστηκε μόλις 9 μήνες στον κύριο Χρυσοχοΐδη για να πράξει αυτό που έπρεπε να γίνει από την πρώτη μέρα: να συλλάβει τον νεοναζί Χρήστο Παππά, τον οποίον έχασε μέσα από τα χέρια του ενώ υποτίθεται πως τον φυλούσε πριν τη δίκη. Η θετική αυτή εξέλιξη υπό την πίεση του αντιφασιστικού κινήματος δεν αναιρεί τις βαρύτατες ευθύνες της κυβέρνησης του κυρίου Μητσοτάκη. Από εδώ και πέρα αναμένουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ελπίζουμε να μην παραπέσει πουθενά ο νεοναζί και διασύρουν πάλι τη χώρα μας διεθνώς».

Η 52χρονη γυναίκα από την Ουκρανία είχε πολιτογραφηθεί Ελληνίδα. Πρόκειται για την Ιρίνα Κρουσένιτσκα, η οποία ήταν υποψήφια με το συνδυασμό του Ηλία Κασιδιάρη στην Αθήνα, στις Δημοτικές Εκλογές. Η γυναίκα συνελήφθη επίσης και κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής είχαν περικυκλώσει το διαμέρισμα και τον ειδοποίησαν ότι δεν υπάρχει τρόπος διαφυγής. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο ίδιος άνοιξε την πόρτα, φροντίζοντας να είναι ντυμένος και έτοιμος για τη μεταφορά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: