31.7.21

τα δάκρυα του Ιακωβίδη...


ΒΙΝΤΕΟ...
Ένα από τα πιο προβεβλημένα αθλήματα της προηγούμενης δεκαετίας, η άρσης βαρών, κατέληξε να είναι ένα μαραζωμένο άθλημα που με το ζόρι οι αθλητές μπορούν να επιβιώσουν.  Τα... δάκρυα του Θεόδωρου Ιακωβίδη, συγκίνησαν πλήθος κόσμου και ανέδειξαν το σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης που αντιμετωπίζουν οι αθλητές. 

Ο Έλληνας πρωταθλητής, μιλώντας με λυγμούς είπε ότι αποχωρεί από το άθλημα: «Συγγνώμη για το τρέμουλο της φωνής, είναι οι τελευταίες στιγμές μου στην εθνική ομάδα», ανέφερε αρχικά ο Έλληνας αρσιβαρίστας στην κάμερα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Η επίδοση δεν αντικατοπτρίζει το 100%. Αντιμετώπισα κάποια προβλήματα μετά Ευρωπαϊκό κατά το διάστημα Απριλίου-Μαΐου. Ήρθα μόνο μ' ένα μήνα βαριά προπόνηση. Έκανα παραπάνω κιλά απ' αυτά που έκανα τελευταία στην προπόνηση και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Διαλέξαμε να μπούμε σε μια προσπάθεια πέρα από τις δυνατότητες μας, αλλά μείναμε από δυνάμεις.

Δεν κλαίω από στεναχώρια, επειδή φαινομενικά δεν πήγα καλά. Κλαίω γιατί τελείωσε όλο αυτό. Δυστυχώς δεν μπορώ να αποδώσω στο 100% και να έχω το κεφάλι μου ήσυχο για να κάνω προπόνηση και να μπορώ να αποδίδω αυτά που αρμόζει να αποδίδω σε αυτή τη σημαία που φοράω. Συγγνώμη αν για κάποιους το βάζω στα πόδια, αλλά έχω κουραστεί πάρα πολύ και δεν αντέχω άλλο αυτήν την κατάσταση. Είναι πολύ λυπηρό να ντρέπεσαι να πας στον φυσιοθεραπευτή γιατί δεν σου παίρνει λεφτά γνωρίζοντας την κατάσταση σου. Και εγώ δεν το αντέχω. Θέλω να ηρεμήσω και γυρίσω στους δικούς μου, να τους αγκαλιάσω και να τους ευχαριστήσω».

Οι δηλώσεις του, με δάκρυα στα μάτια, συγκλόνισαν τον περισσότερο κόσμο και ευαισθητοποίησε χιλιάδες πολίτες που ήδη ξεκίνησαν εκστρατεία ώστε να τον στηρίξουν.

 

 Ο Πύρρος Δήμας 

 Την ίδια ώρα, ο Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας το βράδυ του Σαββάτου μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ τόνισε ότι είναι ντροπή για ένα άθλημά όπως η άρση βαρών που έχει δώσει τόσες χαρές στην χώρα μας να μην μπορεί να στηρίξει έναν αθλητή. Ο Πύρρος Δήμας ανακοίνωσε επίσης την επιστροφή του στην εθνική ομάδα του αθλήματος. 
 Ταυτόχρονα, μετά το ξέσπασμα του Θόδωρου Ιακωβίδη, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προσπαθούν μαζικά να προμοτάρουν τον λογαριασμό του στο instagram. Μέσα σε λίγες ώρες ξεπέρασε τους 50 χιλιάδες ακολούθουν με σκοπό να βρεθεί χορηγός να τον στηρίξει. Τη στήριξη του εξέφρασε μέσα από το instagram και ο Γιάννης Αντετούνμπο. Με story που ανέβασε, στηρίζει τον Έλληνα πρωταθλητή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: