30.7.21

Βασανιστικός και φρικιαστικός...


...ο θάνατος του ανθρώπου που βρέθηκε σε βαρέλι...

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον άνδρα που βρέθηκε μέσα σε βαρέλι στο Ρέθυμνο. Ο άνδρας φορούσε χακί στρατιωτικό μπλουζάκι και αντιανεμικό σκούρο μπουφάν, το οποίο θα ξεπλυθεί για να φανεί καθαρά το χρώμα του, καθώς και δύο άδειες φιάλες από... γκαζάκια, όπως επίσης και δύο κλειδιά σπιτιού.

Τα κλειδιά φαίνεται ότι αποτελούν το εύρημα που καθοδηγούν τις έρευνες. Η ύπαρξη των άδειων φιαλιδίων εντός του βαρελιού εύκολα παραπέμπει σε δύο εικασίες:

ότι ο άνδρας τοποθετήθηκε μέσα στο βαρέλι ζωντανός και προκλήθηκε ασφυκτικός και δηλητηριώδης θάνατος με την εισπνοή γκαζιού ή ότι η μέθοδος με το γκαζάκι ενδέχεται να σχετίζεται με τη σφράγιση του βαρελιού. Αυτό θα φανεί από τις τοξικολογικές εξετάσεις, καθώς θα διαπιστωθεί σε ένα βαθμό αν ο άνδρας είχε δηλητηριαστεί από το γκάζι ή όχι. Αν όχι, τότε δεν αποκλείεται όταν τοποθετήθηκε να μη ζούσε. Αν όμως βρεθεί δηλητηρίαση, τότε είναι πιθανό να παχτώθηκε ζωντανός στο πλαστικό δοχείο και να εισέπνεε το αέριο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αναζητείται τρόπος σύνδεσης των φιαλιδίων με τον μηχανισμό θανάτου του άνδρα. Στον σκελετό δε βρέθηκαν χτυπήματα, κακώσεις ή πυροβολισμός.

Οι ιατροδικαστές τώρα θα πρέπει να καταλήξουν και στη θέση που είχε το πτώμα μέσα στο βαρέλι, καθώς, με το χτύπημα του εκσκαφέα στο μπλε πλαστικό βαρέλι κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού του ποταμού από τα καλάμια, αυτό τραντάχτηκε και μετακινήθηκε αναφέρει το neakriti.gr.

Η ταυτοποίηση του θύματος θεωρείται ότι είναι ζήτημα χρόνου, καθώς η οδοντοστοιχία και τα ανθρωπολογικά δεδομένα από την εξέταση του σκελετού κάνουν πιο συγκεκριμένη την κατεύθυνση των ερευνών ως προς του φακέλους των εξαφανίσεων που έχουν ανοίξει. Η πλήρης ταυτοποίηση του θύματος είναι αυτή που θα πυροδοτήσει και τις εξελίξεις στο πεδίο των ερευνών.

Όπως αναφέρθηκε χθες το βράδυ κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΚΡΗΤΗ TV», πολύ σύντομα αρχίζει η διαδικασία αναγνώρισης του πτώματος ή των αντικειμένων που βρέθηκαν πάνω του, όπως ρούχα, κλειδιά και το ρολόι χειρός. Η ΕΛ.ΑΣ., με την εύρεση του μουμιοποιημένου σκελετού και την εκτίμηση των ιατροδικαστών ότι ίσως ο θάνατός του προήλθε από 1 ως και 3 χρόνια πριν, αμέσως ανέσυρε υπόθεση εξαφάνισης Ρεθυμνιώτη, ντόπιου και όχι αλλοδαπού, ο οποίος εξαφανίστηκε το 2018.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλές ομοιότητες που δένουν τη συγκεκριμένη υπόθεση με το ανευρεθέν πτώμα, για να οδηγήσουν στη διπλή εξιχνίαση της εξαφάνισης και της ταυτοποίησης του άγνωστου άνδρα. Φαίνεται ότι το έγκλημα ήταν πολύ καλά οργανωμένο. Δηλαδή κάποιος είχε σκεφτεί και σχεδιάσει πώς θα παχτώσει διπλώνοντας ζωντανό ακόμη το θύμα και τοποθετώντας το μέσα στο βαρέλι, το οποίο σφράγισε με νάιλον στο καπάκι και τοποθέτησε μέσα και τα δύο φιαλίδια με αέριο.

Ο βασανιστικός θάνατος του θύματος μοιάζει και τιμωρητικός, ενώ δεν αποκλείεται θύμα και θύτες να είχαν διαφορές από το παρελθόν. Ο τρόπος και η αγριότητα προσομοιάζουν με μαφιόζικα εγκλήματα και δε θα μπορούσε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για εισαγόμενη τεχνική ο θάνατος σε βαρέλι...

neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: