31.7.21

ΗΠΑ: Δεν υπάρχει καμία εντολή για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς...



...κατά του κορονοϊού...

Τη θέση της για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού ξεκαθάρισε η διευθύντρια των αμερικανικών Κέντρων Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (CDC), Ροσέλ Ουαλένσκι, σημειώνοντας ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική εντολή.

«Για να... το διευκρινίσω: Δεν θα υπάρξει καμία πανεθνική εντολή. Αναφερόμουν σε εντολές ιδιωτικών φορέων και τμημάτων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης», έγραψε η Ουαλένσκι σε ανάρτησή της στο Twitter. «Δεν θα υπάρξει καμία ομοσπονδιακή εντολή».


Νωρίτερα χθες, όταν ρωτήθηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό ειδησεογραφικό δίκτυο Fox News «Είστε υπέρ μιας εντολής για εμβολιασμό σε ομοσπονδιακό επίπεδο», η διευθύντρια των CDC απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που νομίζω ότι εξετάζει η κυβέρνηση».

Η κυβέρνηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν αναζητεί τρόπους για να αυξήσει τα ποσοστά εμβολιασμού στις ΗΠΑ σε μια περίοδο που ορισμένοι Αμερικανοί επιμένουν να αρνούνται να εμβολιαστούν κατά του νέου κορονοϊού.

Ο Μπάιντεν προέτρεψε την Πέμπτη τις τοπικές κυβερνήσεις να πληρώσουν ανθρώπους για να εμβολιαστούν και έθεσε νέους κανόνες που απαιτούν από εκατομμύρια εργαζόμενους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης να προσκομίζουν αποδείξεις εμβολιασμού, αλλιώς θα πρέπει να κάνουν τακτικά τεστ, να φορούν υποχρεωτικά μάσκα και να υπόκεινται σε περιορισμούς μετακινήσεων.

Οι ΗΠΑ καταγράφουν έναν αυξανόμενο αριθμό κρουσμάτων της Covid-19, ειδικά σε περιοχές με χαμηλότερα ποσοστά εμβολιασμού. Ιδιαίτερα, αυξάνονται τα κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα και οι υγειονομικές αρχές εισήγαγαν την περασμένη εβδομάδα νέα μέτρα για να ενθαρρύνουν τους εμβολιασμούς και είπαν στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικανούς να φορούν μάσκες σε περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο» εξαιτίας του αριθμού των κρουσμάτων.

Ερωτηθείσα στη συνέντευξή της στο Fox News αν κατανοεί τις αντιδράσεις που θα επιφέρει μια ομοσπονδιακή εντολή σε πολλούς ανθρώπους που πιστεύουν ότι η απόφαση για τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να ληφθεί από τους ίδιους και τους γιατρούς τους, η Ουαλένσκι είπε: «Κατανοώ πλήρως τις αντιδράσεις».

Ωστόσο η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι διαφορετικό… άλλα εμβόλια είναι υποχρεωτικά» όπως για παιδιά σχολικής ηλικίας και για μέλη προσωπικού υγειονομικής περίθαλψης που εργάζονται σε νοσοκομεία.

«Έτσι καταλαβαίνω και τις δύο οπτικές σε αυτήν την υπόθεση», συμπλήρωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: