29.7.21

Στα προημιτελικά η άχαστη Εθνική Πόλο...


Με γκολ του Αργυρόπουλου 30 περίπου δεύτερα πριν το τέλος η Εθνική πόλο ανδρών επιβλήθηκε με 10-9 της Ιαπωνίας και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο.

Η Ελλάδα μετά τα δύο... σπουδαία αποτελέσματα που πήρε κόντρα σε Ουγγαρία και Ιταλία παραμένει αήττητη μετά τις τρεις πρώτες αγωνιστικές. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου είναι στην πρώτη θέση του πρώτου ομίλου με πέντε βαθμούς, όσους και η Ιταλία που νωρίτερα νίκησε δύσκολα τις ΗΠΑ.

Η ελληνική ομάδα χρεώθηκε πάρα πολλές αποβολές, οι παίκτες έφτασαν στα όριά τους αλλά κατάφεραν και ανταπεξήλθαν στην απίστευτη πίεση των Ιαπώνων. Επόμενο ματς για την Εθνική ομάδα πόλο ανδρών στις 31 Ιουλίου με αντίπαλο τη Νότιο Αφρική στις 13:50 ώρα Ελλάδος. 

Οι Ιάπωνες είχαν δύο ήττες στα πρώτα δύο παιχνίδια και μπήκαν στην πισίνα ασκώντας από την αρχή μεγάλη πίεση σε όλα τα σημεία κάτι που δυσκόλεψε αφάνταστα τους Έλληνες διεθνείς στα σουτ τους. 

Επιπλέον πρόβλημα για τον Θοδωρή Βλάχο και το γεγονός ότι ο αρχηγός Γιάννης Φουντούλης είχε ήδη από το πρώτο οκτάλεπτο δύο αποβολές, ενώ νωρίς στο δεύτερο οκτάλεπτο χρεώθηκε με δεύτερη ποινή και το άλλο επιθετικό όπλο της Ελλάδας, ο Άγγελος Βλαχόπουλος. 

Με τους Ιάπωνες να έχουν 0/5 στον παίκτη παραπάνω, η Ελλάδα βρήκε την ευκαιρία να κάνει το 1-1 του πρώτου οκταλέπτου, 3-1 με τα γκολ του Γενηδουνιά και του Σκουμπάκη. Οι Ιάπωνες απάντησαν κάνοντας το 3-3 σε λίγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα εκμεταλλευόμενοι κόντρα επιθέσεις και πιάνοντας ανοργάνωτη την ελληνική άμυνα. 

Στα μισά του δεύτερου οκταλέπτου, η Ιαπωνία σκόραρε για πρώτη φορά στον παίκτη παραπάνω και πήρε και το προβάδισμα με 4-3, για να απαντήσει άμεσα ο Μουρίκης κάνοντας το 4-4 και να πετύχει ξανά γκολ η Ιαπωνία με τον Αράτσι για το 5-4 και να ισοφαρίσει ο Καπότσης σε 5-5 που ήταν το σκορ μετά το δεύτερο οκτάλεπτο. 

Οι Ιάπωνες μπήκαν δυνατά στο τρίτο οκτάλεπτο και προηγήθηκαν ξανά με τον Ινάβα. Η Ελλάδα ισοφάρισε σε 6-6 με τρομερό γκολ του Γενηδουνιά από την περιφέρεια.

Οι Έλληνες παίκτες είχαν αρκετά νεύρα αφού στην επίθεση δεν έβγαιναν και πολλά πράγματα. Η ομάδα του Θοδωρή Βλάχου έκανε το 7-6 με τον Καπότση στον παίκτη παραπάνω δύο περίπου λεπτά πριν το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα στην υπόλοιπη περίοδο.

Με γκολ του Μάριου Καπότση η Ελλάδα προηγήθηκε με 8-6 στο ξεκίνημα του τέταρτου οκταλέπτου. Οι Ιάπωνες κατάφεραν να μειώσουν και πάλι σε 8-7 με τον Αντάτσι με σουτ από την περιφέρεια και ισοφάρισαν σε 8-8 με τον Αράκι.

Ο Γενηδουνιάς ήταν εκείνος που έλυσε τον γόρδιο δεσμό για την Ελλάδα γράφοντας το 9-8 με σουτ από την περιφέρεια. Οι Ιάπωνες ισοφάρισαν ξανά σε 9-9 με τον Αράι στον παίκτη παραπάνω ένα περίπου λεπτό πριν το τέλος. 

Τελικά ο Στέλιος Αργυρόπουλος με ένα γκολ σε έναν άψογα παιγμένο παίκτη παραπάνω έδωσε τη νίκη στην Ελλάδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: