30.7.21

Οι ωραίοι έχουν χρέη...Χρέη. Αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας διαβάζοντας τις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Πόθεν Έσχες) του 2020. Όχι, φυσικά και δεν έχουν μόνο αυτοί χρέη, σχεδόν όλοι έχουν, απλά αυτοί έχουν... τα περισσότερα και τα πιο απλήρωτα.

*** Να τους παίρνουν άραγε τηλέφωνα από την τράπεζα; Γιατί υπάρχουν κάτι περιπτώσεις που δεν βάζουν ούτε δεκάρα τσακιστή και τα χρέη τους αντί να μειώνονται αυξάνονται. Όπως δηλαδή και τα δάνεια της Νέας Δημοκρατίας ένα πράγμα.

*** Εμένα, πάντως, που χρωστάω γύρω στα 600 ευρώ με παίρνουν γύρω στα 12 τηλέφωνα τη μέρα. Εννοείται πως δεν απαντάω.

*** Ο Άδωνις είχε πάρει το 2007 δάνειο ύψους 630.000 ευρώ κι από τότε έχει πληρώσει μόνο 53.342 ευρώ. Ε, περίπου σε 128 χρόνια ξεπληρώνει κι αυτός. Μαζί με τα δάνεια της ΝΔ.

*** Απίστευτο να διαβάζεις θέμα ότι ο Πολάκης έφτιαξε δική του εταιρεία, τι εταιρεία δηλαδή τα βιβλία του άνοιξε ξανά ο άνθρωπος μετά την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ για ν’ ασκεί το επάγγελμά του, αλλά να γίνεται «γαργάρα» το ψευδές Πόθεν Έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους που είναι και παράνομο. Κάποιος να πει ρε παιδί μου «Άσ’ το ρε Κώστα, δεν στέκεται το θέμα όταν δεν έχουμε ασχοληθεί με τη γαλλική εταιρεία», αλλά καμία αξιοπρέπεια. Κι αυτόν όταν θα τον ρωτάνε τι δουλειά κάνεις, να δεις που θ’ απαντά δημοσιογράφος.

*** Τα έβαλαν και με τον Νίκο Παππά που είχε το θράσος κι αυτός ν’ ανοίξει εταιρεία ή τον Παπαδημούλη που πήρε άλλα τρία ακίνητα. Ο Μητσοτάκης πήρε τέσσερα, αλλά δεν το είδαν. Δήλωνε 32 και πλέον δηλώνει 36. Και σίγουρα του Παπαδημούλη δεν είναι μεσοτοιχία με τον Χριστοφοράκο.

*** Ο Ανδρέας Πάτσης, ο κουμπάρος του Πέτσα, συμπεριέλαβε τις πέντε εταιρείες που είχε ξεχάσει να βάλει στο προηγούμενο Πόθεν Έσχες. Αν και η παρανομία είναι τελείως εξόφθαλμη, η υπόθεσή του μπήκε στο αρχείο. Λεπτομέρειες…

Για να διαβασεις ολοκληρο το κειμενο της "Νταμας", πατηστε ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: