30.7.21

Mια εύπορη κυβέρνηση...


Μεγάλα εισοδήματα σε καταθέσεις και πολλά ακίνητα διαθέτουν αρκετοί υπουργοί της κυβέρνησης, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πόθεν Έσχες που δόθηκαν... στη δημοσιότητα εν μέσω θέρους.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης που είναι για το έτος χρήσης 2019 ο βουλευτής με τις μεγαλύτερες καταθέσεις μια και ξεπερνούν τα 4.3 εκατομμύρια ευρώ ή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμεώς που δηλώνει καταθέσεις που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στην ίδια κατηγορία συγκαταλέγεται ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με 122 ακίνητα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με δανεισμό 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, ο Κώστας Τσιάρας με 745 εκατομμύρια. Μεγάλο εισόδημα καταγράφουν και άλλοι υπουργοί όπως ο Νίκος Δένδιας με ποσό μεγαλύτερο από 392 χιλιάδες κατ’ έτος η ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παναγιώτης Πικραμένος με σχεδον 400 εκατομμύρια το χρόνο.
 
Ο Κωστής Χατζηδάκης που πρόσφατα ανακοίνωσε αύξηση 13,2 ευρώ στον βασικό μισθό καταγράφει χρεόγραφα αξίας 870.000 ευρώ. Στα αξιοσημείωτα στοιχεία που προκύπτουν από τα Πόθεν Έσχες είναι και ο πολύ υψηλός δανεισμός των περισσότερων από όσους συναπαρτίζουν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με τα στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης να έχουν δανειστεί περισσότερα από 2 εκατομμύρια. Σε μία περίοδο μάλιστα που ο δανεισμός των μικρομεσαίων είναι «είδος σε εξαφάνιση».

Oι προνομιούχοι του ΣΥΡΙΖΑ

Τα στοιχεία του Πόθεν Έσχες αναδεικνύουν εύπορους βουλευτές και στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όπως ο Δημήτρης Παπαδημούλης με καταθέσεις μεγαλύτερες του 1 εκατομμυρίου και εισόδημα 313.000 ευρώ ή ο Γιώργος Σταθάκης που διαθέτει 48 ακίνητα. Δίχως όμως να αλλάζουν την συνολική εικόνα. Αυτή που δείχνει την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ιδίως τα κυβερνητικά στελέχη να είναι ιδιαίτερα εύποροι σε μία περίοδο που όλα δείχνουν ότι έχει ήδη ξεκινήσει μια περίοδος βαθιάς οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την υγειονομική...

libre.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: