30.7.21

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο θέμα του «πόθεν έσχες» Μητσοτάκη...


Το πρωτοφανές κύμα καύσωνα που πλήττει τη χώρα και η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού απασχολούν τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία-μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας έκανε χθες παρέμβαση για τη διαχείριση του καιρικού φαινομένου, στην πραγματικότητα όμως το ενδιαφέρον της Κουμουνδούρου εξακολουθεί να... είναι στραμμένο στο «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού.

Όπως φάνηκε από την πρωθυπουργική δήλωση περιουσιακής κατάστασης χρήσης 2019 ο κ. Μητσοτάκης δεν δήλωσε ούτε σ’ αυτό το πόθεν έσχες την γαλλική εταιρία που δεν εμφανίζει στις δηλώσεις του από το 2016. Αυτό ώθησε την Κουμουνδούρου που εξακολουθεί να πιέζει πολιτικά το Μέγαρο Μαξίμου για το συγκεκριμένο θέμα σε μία ακόμη ανακοίνωση, εν είδει προειδοποίησης: «Ο κ. Μητσοτάκης όσο και να προσπαθεί να μετατρέψει την Ελλάδα από ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα σε κακέκτυπο απολυταρχικών καθεστώτων, να ξέρει ότι δεν θα μείνει τίποτα κρυφό. Η αλήθεια θα λάμψει και ο ίδιος, όση προστασία κι αν έχει από τα Μέσα θα κληθεί να λογοδοτήσει».

Κύκλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αναφέρουν ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα επιμείνει στον επανέλεγχο των συνολικών δηλώσεων του Κυριάκου Μητσοτάκη κι ότι θα παρακολουθεί το κατά πόσο οι υπηρεσίες που συνεπικουρούν την επιτροπή του «πόθεν έσχες» προχωρούν την διαδικασία. «Δεν υπάρχει περίπτωση να αφήσουμε το θέμα να χαθεί μέσα στον χρόνο και να ξεχαστεί. Γι’ αυτό άλλωστε όλα τα σχετικά έγγραφα από τις γαλλικές και ελληνικές αρχές έχουν πρωτοκολληθεί ένα ένα» αναφέρουν παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που επιμένουν στην ηθική αλλά και στην πολιτική διάσταση του ζητήματος. Τονίζουν μάλιστα ότι η επιτροπή αποτελείται και από δικαστικούς και λογιστές που οφείλουν να τηρήσουν το γράμμα του νόμου, αλλιώς θα λογοδοτήσουν.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επιμένει στην προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση για συγκάλυψη του θέματος με την εξής αναφορά: «Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα η αποκάλυψη της παρανομίας από τον πρωθυπουργό θα ήταν πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων. Στο καθεστώς του κ. Μητσοτάκη αρκούν τα τηλεφωνήματα στα κανάλια, αφού από όλα τα πανελλαδικής εμβέλειας μόνο το Open  είχε ρεπορτάζ για τις αποκαλύψεις και την τραγελαφική προσπάθεια συγκάλυψης στη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Περιουσιακής Κατάστασης. Ούτε καν η Δημόσια Τηλεόραση, η οποία για ακόμη μία φορά λογόκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση για χάρη του “αυτοκράτορα’»...

ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: