29.7.21

Για ποια νησιά χτύπησε «καμπανάκι» μέτρων ο Χαρδαλιάς..Σαφή προειδοποίηση για το ενδεχόμενο λήψης πρόσθετων περιοριστικών μέτρων απηύθυνε σήμερα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς, μετά και το «κοκκίνισμα» μεγάλου μέρους του χάρτη της χώρας.

Ο...κ. Χαρδαλιάς έκανε αναφορά αρχικά στη Μύκονο και στην Ίο λέγοντας ότι βρίσκονται ένα βήμα από το  lockdown, προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων και ζήτησε από επισκέπτες, κατοίκους και τοπικές αρχές την πιστή τήρηση των μέτρων.


Επιπλέον, τόνισε πως καταγράφονται αυξητικές τάσεις και υπάρχει ανησυχία για την Ζάκυνθο, την Τήνο, τη Λευκάδα, τη Σαντορίνη, την Πάρο και την Ρόδο. Κάθε περαιτέρω επιβάρυνση και εξάπλωση της διασποράς αναπόφευκτα θα οδηγήσει στην ανάγκη για τοπικά περιοριστικά μέτρα, είπε.

Ο Ν. Χαρδαλιάς ζήτησε την πιστή τήρηση των μέτρων και απηύθυνε εκ νέου έκκληση για εμβολιασμό.

Χθες ο ΕΟΔΥ έδωσε στη δημοσιότητα τους δείκτες θετικότητας ανά περιοχή για την περίοδο 19-25 Ιουλίου, όπου παρατηρούνται υψηλές τιμές σε νησιά με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον. Μεταξύ άλλων, ο δείκτης θετικότητας άγγιξε το 5,51% στην Πάρο, το 4,27% στη Μύκονο, το 4,20% στην Τήνο και το 3,40% στη Σαντορίνη. Στο υψηλό 3,76% ήταν ο δείκτης θετικότητας για το Ρέθυμνο της Κρήτης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: