29.7.21

Ενα παγόνι και μία στρουθοκάμηλος...



Εδώ και τρεις εβδομάδες έχει προκύψει μετά από δημοσιεύματα του Documento ένα ζήτημα για το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού. Η εφημερίδα λέει ότι είναι ψευδές επειδή δεν δηλώθηκε μία γαλλική εταιρεία η οποία ανήκει στη σύζυγο του πρωθυπουργού. Σημειωτέον, απαγορεύεται... από τον νόμο κάποιος/α πολιτικός και η/ο σύζυγός του να συμμετέχουν σε εταιρεία του εξωτερικού.

Δεν θα μπω στην ουσία του θέματος, δεν ξέρω αν έχει δίκιο ή άδικο η εφημερίδα, αν και υποψιάζομαι. Θα σταθώ στη μη αντίδραση του πρωθυπουργού πρωτίστως, αλλά και της κυβέρνησης και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας δευτερευόντως. Τσιμουδιά. Απίστευτο αλλά αληθινό. Ούτε να πουν «λάθος μας», λόγου χάριν, αλλά ούτε να διαμαρτυρηθούν ότι πρόκειται για συκοφαντίες. Αφήνουν το ζήτημα να περνάει έτσι, χωρίς να βγάζουν κιχ. Βέβαια το θέμα, ιδίως μετά τα χθεσινά τραγελαφικά στη Βουλή και την επιτροπή «πόθεν έσχες», έχει φουντώσει και δεν μαζεύεται πια.

Διόλου περίεργο εν τω μεταξύ που τα περισσότερα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με το ζήτημα. Αναμενόμενο. Τόσες ημέρες, τόσες εβδομάδες έκαναν λες και δεν υπήρχε. Το παγόνι η κυβέρνηση, την στρουθοκάμηλο τα ΜΜΕ να χώνουν το κεφάλι στην άμμο. Το σκέφτεστε να υπήρχε υπόνοια για ψευδές «πόθεν έσχες» του Αλέξη Τσίπρα, για κάποια αδήλωτη εταιρεία στο εξωτερικό; Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν; Εδώ είχαμε καταιγισμό για ένα νοικιασμένο εξοχικό στο Σούνιο, ήταν πρωτοσέλιδο για μέρες και τα δελτία ειδήσεων παρουσίαζαν εκτενή ρεπορτάζ. Μέχρι και τα 500 ευρώ του ενοικίου διερευνούσαν διότι τους φαινόταν λίγα. Αλλά τι αξία έχει μια γαλλική εταιρεία μπροστά στο ενοίκιο ενός εξοχικού;

Δημήτρης Κανελλόπουλος


Efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: