29.7.21

Λύγισαν στο σούπερ τάι μπρέικ Στέφανος και Μαρία...


Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρίας Σάκκαρη δεν μπόρεσαν να σταματήσουν τη σαφώς πιο έμπειρη ομάδα της Αυστραλίας και να μπουν σε τροχιά βάθρου. Το ελληνικό δίδυμο έχασε από τους Τζον Πιρς/Άσλεϊ Μπάρτι με 6-4, 4-6, 10-6 και έμεινε εκτός ημιτελικών στο μεικτό διπλό των Ολυμπιακών Αγώνων. Οι Αυστραλοί, από την άλλη, θα... παίξουν με τους Ρώσους Αντρέι Ρούμπλεφ/Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα και θα έχει δύο ευκαιρίες για μετάλλιο.

Στέφανος και Μαρία πάλεψαν μέχρι το τέλος και δεν έπαιξαν καθόλου άσχημα, όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε δύο πολύ έμπειρους στο διπλό παίκτες. Και η διαφορά φάνηκε στο σούπερ τάι μπρέικ, όπου ο 33χρονος Πιρς, «σπεσιαλίστας» στο διπλό (πρώην Νο.2), πήρε στις πλάτες του την ομάδα και την έστειλε στην τετράδα.

Εξαιρετική, ωστόσο, ήταν και η Μπάρτι, Νο.1 στον κόσμο στο μονό, αφού κράτησε το σερβίς της σε κρίσιμα σημεία του αγώνα και υπήρξαν στιγμές που... τα έβαλε και με τον Στέφανο.

Μετά από μια πρώτη ανταλλαγή μπρέικ, οι Αυστραλοί έσπασαν το σερβίς του Τσιτσιπά στο 5-4 και έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη τους. Η ελληνική ομάδα, πάντως, δεν το έβαλε κάτω και με τη Σάκκαρη να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή της, πήρε γρήγορα το προβάδισμα στο δεύτερο σετ (2-0).

Οι Αυστραλοί δεν μπόρ3εσαν να βρουν απάντηση, καθώς και οι δύο Έλληνες σέρβιραν εξαιρετικά, οπότε ο Στέφανος πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4 και έκανε το 1-1. Χρειάστηκε, μάλιστα, να επιστρέψει από το 0-30 με πολύ μεγάλα σερβίς.

Οι διαφορές λύθηκαν στο σούπερ τάι μπρέικ (δεν είναι και πολύ δίκαιο, για να πούμε την αλήθεια...), όπου φάνηκε η εμπειρία της Αυστραλίας. Πιρς και Μπάρτι δεν άφησαν κανένα περιθώριο στην ελληνική ομάδα και εκμεταλλευόμενοι το τρίτο ματς πόιντ τους στο 9-6 σφράγισαν το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Η ελληνική ομάδα τένις, λοιπόν, φεύγει με άδεια χέρια από το Τόκιο, παρά τις πολύ μεγάλες προσδοκίες. Δεν θα πάρει, πάντως, ούτε ανάσα, καθώς σε περίπου δέκα μέρες ξεκινάει το Rogers Cup του Καναδά, με το οποίο θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους για το US Open (30/8)...

sdna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: