25.6.19

Μπίρεν... καπούτ...

...για τους φασίστες!...

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τιμωρήσεις ένα πλήθος από Γερμανούς νεοναζί. Κανένας όμως δεν είναι τόσο σαδιστικός, καλοκαιριάτικα, όσο αυτός που επέλεξαν οι κάτοικοι της μικρής πόλης Οστριτς, στην ανατολική Γερμανία: να τους...
αφήσουν για ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο να «χτυπιούνται»... στεγνοί από μπίρα!

Η υπόθεση έχει ως εξής: εκατοντάδες νεοναζί απ' όλη τη Γερμανία συνέρρευσαν τις προηγούμενες μέρες στο Οστριτς, κοντά στα πολωνικά σύνορα, για να παρακολουθήσουν όπως κάθε χρόνο ένα φεστιβάλ death metal μουσικής με την εύγλωττη επωνυμία... SS-Festival, από τα αρχικά των λέξεων «Schild und Schwert» (Ασπίδα και Σπαθί).

Δεδομένου ότι πέρσι είχαν πλακώσει κάπου 1.200 αγριάνθρωποι και με φρέσκες ακόμη τις αναμνήσεις από τις βίαιες ακροδεξιές συγκεντρώσεις στο Κέμνιτς τον περασμένο Αύγουστο, η αστυνομία επιστράτευσε φέτος για τη φρούρησή τους 1.400 ένστολους - εκ των οποίων εκατοντάδες ήρθαν από άλλα μέρη της Γερμανίας, ώστε να μη σημειωθούν πάλι φαινόμενα παθητικής παρατήρησης και συγκάλυψης επεισοδίων βίας από τις ντόπιες αρχές.

Πράγματι, οι αστυνομικοί δεν έμειναν θεατές: έπειτα από σχετική απόφαση δικαστηρίου της Δρέσδης, επενέβησαν και κατάσχεσαν την Παρασκευή περισσότερα από 4.400 λίτρα μπίρας!

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης, η... ποτοαπαγόρευση επιβλήθηκε καθώς το εν λόγω φεστιβάλ «έχει σαφώς στρατιωτικό και επιθετικό χαρακτήρα», και ως εκ τούτου η χρήση αλκοόλ θα έκανε πιο πιθανή την εκδήλωση επεισοδίων βίας.

Ομως η κατάσχεση ήταν μόνον η αρχή: γνωρίζοντας τις προθέσεις του δικαστηρίου, οι ντόπιοι αντιφασίστες του Οστριτς έσπευσαν στα σουπερμάρκετ και τις κάβες της πόλης και «σήκωσαν» όλα τα αποθέματα, ήτοι πάνω από 200 παλέτες με μπουκάλια και κουτάκια μπίρας.

Οπως είπε ένας ντόπιος ακτιβιστής στην Bild, το... σατανικό σχέδιο συνελήφθη μια εβδομάδα νωρίτερα: «Θέλαμε να "ξεράνουμε" τους ναζί», είπε γελώντας, κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής διαδήλωσης που συγκέντρωσε περισσότερα από 2.000 άτομα - σχεδόν ολόκληρος ο πληθυσμός της μικρής μεθοριακής πόλης. «Για μας ήταν σημαντικό να στείλουμε το μήνυμα ότι εδώ στο Οστριτς υπάρχει κόσμος με άλλες αξίες, που δεν ανέχεται την εικόνα της ακροδεξιάς μάζωξης που προβάλλουν τα ΜΜΕ», συμπλήρωσε μια ντόπια ακτιβίστρια στην κάμερα του ZDF...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: