30.6.19

Κάρολα Ρακέτε: Μια καπετάνισσα - "αγκάθι"...


...στα πλευρά του Σαλβίνι (BINTEO)...
Κόκκινο πανί για την ιταλική κυβέρνηση είναι η Καρόλα Ρακέτε, η 32χρονη Γερμανίδα πλοίαρχος του σκάφους Sea Watch 3 της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Sea Watch, που...
παρά τις απαγορεύσεις αποβίβασε στη Λαμπεντούζα 42 Αφρικανούς πρόσφυγες.

Η νεαρή καπετάνισσα συνελήφθη, κρατείται κατ οίκον και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης, έως και και κάθειρξη δέκα ετών. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο κατά την είσοδό της στο λιμάνι εμβόλισε σκάφος του λιμενικού με τον Ματέο Σαλβίνι να κάνει λόγο για «πράξη πολέμου».

Στην απολογία της η Ρακέτε απέδωσε την σύγκρουση με το σκάφος του λιμενικού σε ατύχημα. Μετά τη σύλληψή της, το Sea Watch, κατασχέθηκε και οι 42 μετανάστες θα μεταφερθούν σε Γαλλία, Γερμανία, Πορτογαλία, Λουξεμβούργο και Φινλανδία.

«Η ζωή μου ήταν εύκολη, μπόρεσα να φοιτήσω σε τρία πανεπιστήμια και στα 23 μου ήμουν απόφοιτη. Είμαι λευκή, Γερμανίδα, γεννήθηκα σε μια χώρα πλούσια με ένα διαβατήριο «σωστό». Όταν τα συνειδητοποίησα όλα αυτά, ένιωσα ότι έχω ηθική υποχρέωση να βοηθήσω όσους δεν είχαν τις ίδιες ευκαιρίες με εμένα» έχει πει περιγράφοντας τον εαυτό της.Δεν υπάρχουν σχόλια: