30.6.19

Σε κλίμα έντασης οι δημοτικές εκλογές στην Αλβανία...


Προκάλεσε σχόλια το ντύσιμο του Ράμα

ΦΩΤΟ...

Με τραγούδια από την εποχή που την Αλβανία κυβερνούσε το δικτατορικό καθεστώς του Εμβέρ Χότζα έξω από εκλογικά κέντρα, η αντιπολίτευση επιχείρησε να στείλει το...
μήνυμά της ότι πρόκειται απλώς για ψηφοφορία κι όχι για εκλογές, αφού όλα τα μεγάλα κόμματα της Αντιπολίτευσης απέχουν από την σχεδόν μονοκομματική διαδικασία.

Ο Πρωθυπουργός Έντι Ράμα εμφανίσθηκε στο εκλογικό τμήμα με σακάκι και μαντιλάκι ποσέ και βερμούδα, ενδυμασία που προκάλεσε σχόλια. Αφού ψήφισε, εξαπέλυσε επίθεση κατά του Προέδρου της χώρας και κατά της Αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι θα λάβουν ιστορικό μάθημα.

Από τους συνολικά 61 δήμους της Αλβανίας, στους 31 υπάρχει μόνο ο φιλοκυβερνητικός υποψήφιος, ενώ στους υπόλοιπους 30… το ματς θα είναι φιλικό, αφού όσοι διεκδικητές δεν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα, βρίσκονται σε ιδεολογικά όμορους και πολιτικά φιλικούς σχηματισμούς προς τον Έντι Ράμα.

Την αγωνία για έκτροπα από την Αντιπολίτευση μετρίασε η έκκληση που απηύθυνε ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα. «Η βία εξυπηρετεί μονάχα τον Έντι Ράμα. Η ανατροπή του δεν θα έρθει από συγκρούσεις μεταξύ των Αλβανών», δήλωσε.
Η Αλβανία έχει βυθιστεί στο χάος εδώ και μήνες, μετά τις αποκαλύψεις για νοθεία στις εκλογές του 2017. Η Αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτηση της Κυβέρνησης Ράμα και την άμεση προκήρυξη εκλογών.

Παγιδευμένη στην πολιτική αβεβαιότητα, η ελληνική εθνική μειονότητα έχει μπει στο στόχαστρο...

Δείτε την εμφάνιση του Έντι Ράμα:






ant1news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: