30.6.19

Το χρήμα είναι θεός, για κάποιους...


...ή μήπως υπάρχει και κάτι άλλο;...
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήρθε να προστεθεί σε εκείνους που τίμησαν, επιβεβαιώνοντάς το, «το χρήμα είναι θεός». Έτσι τουλάχιστον φαίνεται σε πρώτη ανάγνωση. Γιατί...
τη μέρα που ο Cosmote μάς θύμιζε με το Money makes the world go round, στο Καμπαρέ του Μπομπ Φος, – με τη Λάιζα Μινέλι να υμνεί το χρήμα (που όταν πέφτει έχει τον ήχο της βροχής, λέει)–, ο Ρουμάνος έριχνε το βόμβα του:
άφηνε τον ΠΑΟΚ και έκανε βουτιά στα πετροδόλαρα της Σαουδικής Αραβίας. Τυπικά ήταν δικαίωμά του. Ο ΠΑΟΚ πήρε τη ρήτρα των δύο εκατομμυρίων ευρώ και οικονομικά δεν ζημιώθηκε. Ζημιώθηκε ηθικά· ενδεχομένως και αγωνιστικά αν το κενό-χάσμα που προκλήθηκε στο «παρά ένα» δεν συμπληρωθεί (άρον άρον όπως τα κατάφερε ο Λουτσέσκου).

Το θέμα είναι η Ιστορία. Πώς θα καταγράψει δηλαδή τον Λουτσέσκου στις σελίδες τού ΠΑΟΚ. Θριαμβευτή αλλά φυγάδα; Παθιασμένο ΠΑΟΚτσή αλλά, εν τέλει, προδότη; Τυπικό επαγγελματία, αλλά άπληστο φιλοχρήματο; Ή, μήπως, θα τον καταχωρίσει ως έναν επιτυχημένο προπονητή που έσκασε από κάποιες καταστάσεις και παρεμβάσεις, όπως αφήνεται να εννοηθεί σε κάποια ρεπορτάζ. Όλα είναι πιθανά και όλα απίθανα. Σε πονηρούς καιρούς που τα φέικ νιούζ έχουν γίνει αξεδιάλυτο κράμα με τις αλήθειες, όλα πρέπει να τα ελέγχουμε και όλα να τα διυλίζουμε. Την αλήθεια ίσως να τη γράψει κάποτε η Ιστορία. Αν δεν μπερδευτεί κι αυτή από τι τόσες πηγές ή «πηγές».


harddog-sport.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια: