30.6.19

Tετραήμερος καύσωνας και στην Ελλάδα...


Σε κλοιό καύσωνα αναμένεται να εισέλθει η χώρα από την επόμενη εβδομάδα, ιδίως την Τρίτη έως την Πέμπτη.

Όπως...
αναφέρει η ΕΜΥ στο προγνωστικό δελτίο της για τον καιρό τις επόμενες ημέρες, από τη Δευτέρα 1 Ιουλίου η θερμοκρασία θα αρχίσει να ανεβαίνει, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Την Τρίτη η άνοδος της θερμοκρασίας θα συνεχιστεί, κατά την εκτίμηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ενώ την Τετάρτη, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα». Ίδια αναμένεται να είναι η κατάσταση και την Πέμπτη, ενώ μόνο την επόμενη Παρασκευή η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται, κυρίως στα ανατολικά.

Η πρόβλεψη της ΕΜΥ για τον καιρό

ΔΕΥΤΕΡΑ 01-07-2019 
Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το 
απόγευμα. Η θερμοκρασία σε άνοδο κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία. 

ΤΡΙΤΗ 02-07-2019 
Αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί τοπικά στο Αιγαίο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο. 

ΤΕΤΑΡΤΗ 03-07-2019 
Γενικά αίθριος καιρός. Λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

ΠΕΜΠΤΗ 04-07-2019 
Γενικά αίθριος καιρός. Στα βόρεια ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και 
απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν 
μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία αν και στα βόρεια θα σημειώσει μικρή πτώση, στα υπόλοιπα θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05-07-2019 
Στα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις που τις μεσημβρινές και απογευματινές 
ώρες θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια 
μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα 
πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα ανατολικά. 

Meteo: 38 βαθμοί στην Αθήνα, 41 στη Λάρισα!

Όσο για τις θερμοκρασίες που θα επικρατήσουν στη χώρα την επόμενη εβδομάδα, το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κάνει λόγο για 40άρια!

Συγκεκριμένα, στην Αθήνα οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα είναι ως εξής, σύμφωνα πάντα με τις προβλέψεις του meteo: 31 βαθμοί Κελσίου τη Δευτέρα, 35 την Τρίτη, 38 την Τετάρτη και 37 βαθμοί Κελσίου την Πέμπτη. Η άνοδος αυτή της θερμοκρασίας θα συνοδευτεί και από εξασθένηση των ανέμων.

Σε άλλες περιοχές της χώρας, πάντως, η κατάσταση αναμένεται να είναι χειρότερη. Στη Λάρισα, για παράδειγμα, το meteo προβλέπει θερμοκρασίες ακόμα και 41 βαθμών Κελσίου! Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα το θερμόμετρο στη θεσσαλική πόλη θα δείξει 34 βαθμούς Κελσίου, την Τρίτη 37, την Τετάρτη θα ανεβεί στους 41 βαθμούς, ενώ την Πέμπτη θα μειωθεί στους 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη: Στους 39 βαθμούς την Τετάρτη
Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα το θερμόμετρο θα δείξει 33 βαθμούς Κελσίου, παίρνοντας την ανιούσα τις επόμενες δύο ημέρες. Συγκεκριμένα, την Τρίτη 2 Ιουλίου η μέγιστη θερμοκρασία στις 3 μ.μ. θα είναι 36 βαθμοί Κελσίου, ενώ την Τετάρτη θα ανέβει άλλους τρεις βαθμούς και θα διαμορφωθεί στους 39 βαθμούς Κελσίου. Την Πέμπτη, πάντως, αναμένεται σημαντική πτώση, με το θερμόμετρο να δείχνει 32 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: