30.6.19

Η "Telegraph" πλέκει το εγκώμιο του Μητσοτάκη...


Εκτενές αφιέρωμα στο σχέδιο του Μητσοτάκη και της ΝΔ "να βάλει τέλος στην μεγαλύτερη ύφεση που αντιμετωπίζει η Ελλάδα" κάνει η βρετανική "Telegraph".
To...
κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη «θα εγκαταλείψει την εθνικιστική πολιτική που κυριαρχεί στη συζήτηση σε άλλα κράτη μέλη της ΕΕ,  αλλά προσφέρει μια φιλελεύθερη, μετριοπαθή ατζέντα που μπορεί να ενώσει τα συμφέροντα τόσο των αγορών όσο και των Ελλήνων για πρώτη φορά από τότε που η χώρα βυθίστηκε σε βαθιά ανελέητη κρίση», γράφει.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης το βρετανικό μέσο στην μετακόμιση της Νέας Δημοκρατίας στο Μοσχάτο από την οποία εξοικονομήθηκαν σχεδόν 90.000 ετησίως για ενοίκια.

Η Telegraph, μάλιστα, αναφέρει πως ο πρόεδρος της ΝΔ θέλει να κάνει την Ελλάδα ανοιχτή ξανά για την επιχειρηματική δραστηριότητα. «Μετά από χρόνια απόκοπής από τη διεθνή χρηματοδότηση και βαθιάς λιτότητας το νησιωτικό έθνος μπορεί να ξαναχτιστεί», σημειώνει

Αναφερόμενος στην ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη το βρετανικό μέσο θυμίζει πως ενώπιον επενδυτών έθεσε στο επίκεντρο του την «αποκατάσταση της στενής σχέσης της Ελλάδας με τις αγορές».

«Το περασμένο Δεκέμβριο είπε σε ακροατήριο που περιελάβανε ξένους επενδυτές πως η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζει είναι ο τρόπος "αύξησης των επενδύσεων ως ποσοστό του ΑΕΠ", προσελκύοντας παράλληλα χρηματοδότηση από το εξωτερικό και δεσμευόμενος ότι θα ελευθερώσει την Ελλάδα από φόρους που ‘τιμωρούν την επιτυχία’», τονίζει το δημοσίευμα.

Περικοπές φόρων, μεταρρυθμίσεις για την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας και προσέλκυση επενδύσεων από το εξωτερικό για να γιατρευτούν οι πληγές τις Ελλάδας από την οικονομική ύφεση, είναι σύμφωνα  με το δημοσίευμα στον πυρήνα του σχεδίου της ΝΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: