29.6.19

Μέτρα για τους αγρότες από τη Ζαγορά...


Μέτρα για πιο δίκαιη φορολογία και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στον...
πρότυπο αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγορίν, στην Ζαγορά του Πηλίου.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μεικτού συστήματος φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη και τοπικές ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών και περιορισμό του κόστους παραγωγής.

«Μετά τη μείωση του ΦΠΑ στο ρεύμα, θα προχωρήσουμε στη μείωση του κόστους και των κτηνιατρικών και γεωργικών φαρμάκων. Θα μειώσουμε επίσης το κόστος των λιπασμάτων ενώ θα προχωρήσουμε και στη μείωση και της τιμής του αγροτικού πετρελαίου», είπε ο πρωθυπουργός.

Σχετικά με την ασφάλιση της παραγωγής, ανέφερε ότι αλλάζουμε τον κανονισμό του ΕΛΓΑ στην ουσία και τη φιλοσοφία του, προκειμένου να καταστήσει τον Οργανισμό περισσότερο Αλληλέγγυο, Δημόσιο και Κοινωνικά Δίκαιο. Ο παραγωγός θα έχει τον οργανισμό δίπλα του την ώρα που τον έχει ανάγκη απέναντι στην κλιματική αλλαγή, τις νέες συνθήκες καλλιέργειας και τα νέα δεδομένα της εποχής, σημείωσε.

Και τέλος, «καθιερώνουμε προκαταβολή αποζημιώσεων με εγγύηση τις αγροτικές ενισχύσεις», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Μια νέα εποχή ξημερώνει για τον τόπο μας. Η μεταμνημονιακή εποχή. Τώρα που μπορούμε να κυβερνάμε με τα χέρια όχι δεμένα πίσω από την πλάτη, αλλά να μπορούμε εμείς να αποφασίζουμε. Έχουμε βεβαίως δεσμεύσεις δημοσιονομικές που έχουμε αποδείξει ότι μπορούν να υλοποιούνται και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να αυξήσουμε την πίτα για να την μοιράσουμε δίκαια σε όλους. Να μην επικεντρώνουμε την προσοχή μας μόνο στα δημοσιονομικά, αλλά στο πως θα παράξουμε νέο πλούτο, πως θα αυξηθούν οι εξαγωγές άρα και το εισόδημα του μέσου αγρότη».

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.

«Το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους όχι μόνο για τους επιτήδειους τους κολλητούς και τους κουμπάρους, όπως ήταν κατά το παρελθόν, ή θα γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να ξέρετε πως ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα συνεχισθεί. Φθάσαμε ως εδώ με μεγάλες δυσκολίες. Όμως, εάν κάποιοι επιχειρήσουν ανατροπή, μην έχουμε δεδομένο ότι δεν μπορούμε να ξανακυλήσουμε στις μαύρες μέρες που έζησε η μεσαία τάξη οι μη προνομιούχοι και κυρίως οι αγρότες και οι αγρότισσες από το 2010, έως το 2015, και που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.

Από τη μια μεριά, υπάρχει ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και στον αντίποδα υπάρχει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερων προτάσεων, που τις έχουμε γνωρίσει κατά το παρελθόν, όπως οι προτάσεις περικοπής της χρηματοδότησης για την ΚΑΠ απαιτούμε και εγώ προσωπικά ζήτησα την επαρκή χρηματοδότηση της ΚΑΠ προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών», τόνισε.

Ο πρωθυπουργός, πραγματοποιεί από το μεσημέρι περιοδεία στη Μαγνησία, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρο Αραχωβίτη, την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλη Κόκκαλη, την υφυπουργό Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, και τους βουλευτές Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρο Μεϊκόπουλο και Μάκη Μπαλή. Στις 20.30 ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην παραλία του Βόλου...

Δεν υπάρχουν σχόλια: