29.6.19

«Όχι στο παρελθόν με τους κολλητούς και τους κουμπάρους»...


Τις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού «Ζαγορίν», επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας καθώς και το δημαρχείο της ιστορικής κωμόπολης όπου τον υποδέχθηκε ο...
δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Ο πρωθυπουργός περιδιαβαίνοντας στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού «Ζαγορίν», δοκίμασε τα υπέροχα μήλα τοπικής παραγωγής, χαιρέτισε όλους τους εργαζόμενους, ενώ βγαίνοντας έξω από τον Συνεταιρισμό σταμάτησε και ενημερώθηκε για το μνημείο των συνεταιριστών που ξεκίνησαν την προσπάθειά τους πριν από 100 και πλέον χρόνια.

Στο δημαρχείο της Ζαγοράς ο δήμαρχος ενημέρωσε τον πρωθυπουργό για τα προβλήματα της περιοχής που εστιάζονται στην δύσκολη πρόσβαση λόγω του ορεινού του εδάφους, στην παραγωγή των προϊόντων που η τιμή τους «παίζει» ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες, αλλά για τον τουρισμό που δείχνει μία δυναμική πορεία τα τελευταία χρόνια με την δημιουργία σύγχρονων ξενοδοχειακών μονάδων.

Από πλευράς δημάρχου έγινε πρόσκληση στον πρωθυπουργό να ξανάρθει στην Ζαγορά για διακοπές και ξεκούραση, μέσα στο ειδυλλιακό και καταπράσινο περιβάλλον, μια ιδέα-πρόσκληση που ο Αλέξης Τσίπρας αποδέχθηκε και υποσχέθηκε να έρθει με την οικογένειά του.
Ο πρωθυπουργός επίσης εντυπωσιάσθηκε από την ομορφιά της Ζαγοράς και του Πηλίου και εξέφρασε την χαρά που είναι ο δεύτερος πρωθυπουργός της χώρας που επισκέπτεται την ιστορική κωμόπολη, μετά τον Ελευθέριο Βενιζέλο το 1912 ή το 1915, αφού οι γνώμες διίστανται.

Στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μαζί με μέλη της κυβέρνησης απόλαυσε τις τοπικές σπεσιαλιτέ και δοκίμασε για πρώτη φορά τα τσιτσίραβλα του Πηλίου, μαζί με σπετζοφάι.

Στην Ζαγορά του Πηλίου ήταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, οι υφυπουργοί Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη, Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και Ολυμπία Τελιγιορίδου και οι βουλευτές Αλέξης Μεικόπουλος και Μάκης Μπαλλής.

«Αν η Ελλάδα ξαναπέσει θα είναι πολύ δύσκολο να ξανασηκωθεί»
Μέτρα για πιο δίκαιη φορολογία και ενίσχυσης του εισοδήματος των αγροτών εξήγγειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στον αγροτικό συνεταιρισμό Ζαγορίν στην Ζαγορά του Πηλίου.

Ο κ. Τσίπρας προανήγγειλε την εισαγωγή ενός αντικειμενικού τεκμαρτού μεικτού συστήματος φορολόγησης, που θα λαμβάνει υπόψη και τοπικές ιδιαιτερότητες του αγροτικού επαγγέλματος και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην περαιτέρω μείωση του φόρου συνεταιρισμένων αγροτών και τον περιορισμό του κόστους παραγωγής.

Συνεχίζοντας ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο διακύβευμα των εκλογών της 7ης Ιουλίου.
«Το κρίσιμο δίλημμα που υπάρχει μπροστά μας είναι εάν η χώρα θα οδηγηθεί προς τα μπρος με ένα μοντέλο δίκαιης ανάπτυξης για όλους όχι μόνο για τους επιτήδειους τους κολλητούς και τους κουμπάρους, όπως ήταν κατά το παρελθόν, ή θα γυρίσουμε πίσω. Πρέπει να ξέρετε πως ο δρόμος προς τα εμπρός δεν είναι δεδομένο και αυτονόητο ότι θα συνεχισθεί. Φθάσαμε ως εδώ με μεγάλες δυσκολίες. Όμως, εάν κάποιοι επιχειρήσουν ανατροπή, μην έχουμε δεδομένο ότι δεν μπορούμε να ξανακυλήσουμε στις μαύρες μέρες που έζησε η μεσαία τάξη οι μη προνομιούχοι και κυρίως οι αγρότες και οι αγρότισσες από το 2010, έως το 2015, και που κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει.
Από τη μια μεριά, υπάρχει ένα σχέδιο δίκαιης ανάπτυξης και στον αντίποδα υπάρχει ένα σχέδιο νεοφιλελεύθερων προτάσεων, που τις έχουμε γνωρίσει κατά το παρελθόν, όπως οι προτάσεις περικοπής της χρηματοδότησης για την ΚΑΠ απαιτούμε και εγώ προσωπικά έδωσα μάχη στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την επαρκή χρηματοδότηση της ΚΑΠ προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών».

«Η αναγέννηση του συνεταιριστικού κινήματος όχι μόνο στον αγροτικό χώρο αλλά σε όλη την οικονομία είναι αιχμή του δόρατος η διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου κοινωνικής επιχείρησης», ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Τέλος, πρόσθεσε: «Με ρωτάνε πολλοί και πολλές. Μα πως είσαι αισιόδοξος, αφού πριν από ένα μήνα στις ευρωεκλογές ηττηθήκατε. Άλλο ήταν το διακύβευμα των ευρωεκλογών και άλλο των εθνικών εκλογών. Στις ευρωεκλογές ο καθένας ψήφιζε με βάση την πρώτη του πολιτική προτίμηση αλλά και εξέφραζε όπως πάντα γίνεται στις ευρωεκλογές, την δυσαρέσκεια την πίκρα την αγωνία του.

Δεν με ενδιαφέρουν οι μετρήσεις. Με ενδιαφέρει τι βλέπω. Το βλέμμα των ανθρώπων του μόχθου και δεν πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα θελήσει να αφήσει το μέλλον του σε αυτούς που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή το 2010 έως το 2015. Δεν πιστεύω ότι ο ελληνικός λαός θα θελήσει να κάνει ακροβατικά, χωρίς να υπάρχει δίκτυ ασφαλείας. Διότι αν η Ελλάδα ξαναπέσει θα είναι πολύ δύσκολο να ξανασηκωθεί»...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: