30.6.19

«Ιστορικό λάθος» η εκλογή Τίμερμανς...


Ως «ιστορικό λάθος» του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτηρίζει τυχόν υποστήριξη της υποψηφιότητας Τίμερμανς για επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο...
Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν.

Σε επιστολή του προς τον Ζοζέφ Ντολ, πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, την οποία ανάρτησε στο Twitter η Γιουντίτ Βάργκα υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της χώρας, ο Όρμπαν διαμαρτύρεται για τον ενδεχόμενο διορισμό του του Ολλανδού σοσιαλιστή Τίμερμανς, τον οποίο θεωρεί ως αποτέλεσμα «συμφωνίας» μεταξύ Γερμανία και Γαλλίας.

Ο Ούγγρος πρωθυπουργός θεωρεί «ταπεινωτικό» το γεγονός το ΕΛΚ, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στις ευρωεκλογές του Μαΐου, να «αφήσει» το κορυφαίο αξίωμα της Ενωσης σε έναν λιγότερο κατάλληλο υποψήφιο.

Πέρα από τις ιδεολογικοπολιτικές διαφορές, ο Όρμπαν προφανώς έχει ακόμη μερικούς λόγους να απεχθάνεται τον ο Τίμερμανς, δεδομένου ότι ο τελευταίος έχει κινήσει διαδικασίες κατά της Ουγγαρίας και της Πολωνίας για παραβίαση του κράτους δικαίου.

Επιπλέον, η συμμετοχή του κόμματος του Ορμαν, Φίντες, στο ΕΛΚ ανεστάλη τον Μάρτιο λόγω της επιθετικής στάσης του κατά των Βρυξελλών.

Διαβάστε παρακάτω την επιστολή του Όρμπαν:

Δεν υπάρχουν σχόλια: