30.6.19

Οι δέκα ατάκες από τη συνάντηση Τραμπ-Κιμ...


Ο Αμερικανός πρόεδρος διέσχισε σήμερα τη γραμμή που χωρίζει τη Νότια από τη Βόρεια Κορέα και έκανε μερικά ιστορικά βήματα μαζί με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν στη...
χώρα του δεύτερου.

Πρόκειται για τον πρώτο εν ενεργεία Αμερικανό πρόεδρο που πάτησε στο έδαφος της Βόρειας Κορέας.

Ακολουθούν ορισμένες από τις πιο αξιοσημείωτες ατάκες από το βιαστικά οργανωμένο και σύντομο «τρίτο ραντεβού» του Ντόναλντ Τραμπ με τον Κιμ Γιονγκ Ουν.

Καθεστώς σχέσης: Είναι πολύπλοκο

«Αυτό που θα συμβεί είναι μέσα στις επόμενες δύο ή τρεις εβδομάδες ότι οι ομάδες θα ξεκινήσουν να εργάζονται για να δουν αν μπορούν ή όχι να κάνουν κάτι. Πολύ πράγμα. Αρκετά πολύπλοκο, αλλά όχι όσο πολύπλοκο θεωρεί ο κόσμος». (Ο Τραμπ περιγράφει τις επερχόμενες συνομιλίες)

Ραντεβού-έκπληξη

«Κάποιοι θεωρούν ότι η συνάντηση αυτή ήταν προγραμματισμένη μέσω των επιστολών που μου έχετε στείλει, αλλά εγώ ο ίδιος, εξεπλάγην όταν χθες το πρωί μου εκφράσατε την επιθυμία να συναντηθούμε εδώ» (Κιμ Γιονγκ Ουν)

Πρόταση υψηλού ρίσκου

«Γνωρίζοντας τον Τύπο όπως εγώ, αν είχε αποφασίσει να μην έρθει, θα τα είχατε βάλει με εμένα» (Ο Ντόναλντ Τραμπ για τις επιπτώσεις πιθανής μη εμφάνισης του Κιμ)

Ρητορική... φλοράλ

«Διαβάζοντας την ανάρτηση στο Τwitter ένιωσα ότι ένα λουλούδι ελπίδας ανθίζει στην Κορεατική Χερσόνησο» (ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν)

Εδώ δεν υπάρχουν fake news

«Δεν δίνει συνεντεύξεις Τύπου, σε περίπτωση που δεν το έχετε ακούσει"» (Ο Τραμπ μιλάει για τον Κιμ)

Πώς ήταν;

«Σουρεαλιστική» (η κόρη του Τραμπ, η Ιβάνκα, όταν ρωτήθηκε πώς της φάνηκε η Βόρεια Κορέα)

Το κατιτίς

«Για κάποιον λόγο έχουμε μια κάποια χημεία» (ο Τραμπ μιλάει για την παράξενη φιλία του με τον Κιμ)=

Ιστορία εν τη γενέσει της

«Το ότι περπάτησα πέραν από αυτή την γραμμή ήταν μεγάλη τιμή» (ο Τραμπ όταν πέρασε στο βορειοκορεατικό έδαφος)

Σχέση της μιας... μέρας

«Αν δεν είχα αυτή την φοβερή σχέση μαζί σας δεν νομίζω ότι αυτή η συνάντηση θα γινόταν δυνατή μέσα σε μόλις μια ημέρα» (ο Κιμ για το ταίριασμά του με τον Τραμπ)

Δεν πάτε πιο πέρα;

«Πάρτε τους φωτογράφους από τη μέση» (άγνωστος δημοσιογράφος ακούγεται να εκφράζει έντονα την απόγνωσή του την ώρα που βορειοκορεάτες φωτογράφοι προσπαθούν αγωνιωδώς να απαθανατίσουν την ιστορική στιγμή)

Ωραία εκδρομούλα

«Ήταν μια φανταστική ημέρα. Ήταν μια πολύ θρυλική, πολύ ιστορική ημέρα» (ο Τραμπ φαίνεται ότι απόλαυσε την εκδρομούλα στη Βόρεια Κορέα)...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: