30.6.19

Τσίπρας για τα μέτρα της ΕΕ κατά της Τουρκίας...


Το θέμα της συνέχειας που πρέπει να δοθεί στο προσεχές χρονικό διάστημα ως προς τα μέτρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Τουρκίας, για τις παράνομες ενέργειες της στην Ανατολική Μεσόγειο και το...
Αιγαίο, αναμένεται να θέσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, κατά τις συνομιλίες που θα έχει με Ευρωπαίους ηγέτες, στο περιθώριο της έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Σημειώνεται ότι στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, που συνεδρίασε στις 20-21 Ιουνίου υπάρχει αναφορά και για "στοχευμένα μέτρα" εις βάρος της Τουρκίας, εφόσον αυτή συνεχίσει την παραβατική συμπεριφορά.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει με Ευρωπαίους ηγέτες και για τις εξελίξεις στην Αλβανία.

Αποκλειστικό αντικείμενο της έκτακτης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. είναι η ανάδειξη των επικεφαλής των Ευρωπαϊκών Θεσμών (Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Ύπατος Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Ασφάλειας, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα), δεδομένου ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει προγραμματίσει να εκλέξει τον νέο του πρόεδρο στις 3 Ιουλίου, κατά την πρώτη του Ολομέλεια στη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.

Η σημερινή έκτακτη Σύνοδος συγκαλείται σε συνέχεια της αδυναμίας των ηγετών των κρατών-μελών της ΕΕ να καταλήξουν σε κοινά αποδεκτές υποψηφιότητες κατά την τακτική Σύνοδο της περασμένης εβδομάδας.

Ο κ. Τσίπρας έχει επιμείνει σταθερά στην ανάγκη να αναλάβει τη θέση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μια προσωπικότητα που ενώνει και δεν διχάζει την ΕΕ σε Βορρά και Νότο, και τάσσεται ενάντια στη συνέχιση των πολιτικών λιτότητας και της ξενοφοβίας. Τη θέση αυτή συμμερίστηκε η πλειονότητα κρατών - μελών, αντιτασσόμενη στην υποψηφιότητα Βέμπερ για αυτήν τη θέση. Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει υπογραμμίσει, στο πλαίσιο αυτό, ότι στηρίζει τον υποψήφιο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, Φρανς Τίμμερμανς...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: