29.6.19

Γαλλία: Άλλοι τρεις νεκροί από τον καύσωνα...


O πρωτοφανής καύσωνας που πλήττει τη Γαλλία προκάλεσε τον θάνατο άλλων τριών ανθρώπων στη νότια και ανατολική πλευρά της χώρας, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές. Με τους θανάτους αυτούς αυξάνεται στους...
τέσσερις ο αριθμός των θυμάτων του καύσωνα στη χώρα.

Στον νότιο νομό Βοκλίζ που έχει τεθεί σε μέγιστο συναγερμό, όπου το όριο των 40 βαθμών Κελσίου έχει ξεπεραστεί από χθες, έξι άνθρωποι νοσηλεύονται με υπερθερμία από χθες: ο ένας μεταξύ αυτών πέθανε και ένας άλλος "κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του", ανακοίνωσε η νομαρχία.

Η περιοχή παραμένει σήμερα σε "πορτοκαλί" επιφυλακή για καύσωνα και η νομαρχία προειδοποιεί για τον "κίνδυνο καταιγίδων μέτριας έντασης ή σφοδρών συνοδευόμενων από χαλάζι κατά τόπους".

Επίσης, δύο άνθρωποι πέθαναν την Πέμπτη στην πόλη Κερνέ της ανατολικής Γαλλίας: σύμφωνα με τον δήμαρχο Μισέλ Σορντί, πρόκειται για έναν 80χρονο και έναν 30χρονο εργάτη που είχαν αισθανθεί έντονη δυσφορία πιθανόν λόγω του καύσωνα.

Την Πέμπτη ένας 33χρονος επισκευαστής σκεπών πέθανε την ώρα που δούλευε πάνω σε μια στέγη εν μέσω καύσωνα στη δυτική Γαλλία.

Από τη Δευτέρα που ο καύσωνας κατακαίει την Ευρώπη, εννέα άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά, στη Γαλλία (4), στην Ισπανία (2) και στην Ιταλία (2)...

Δεν υπάρχουν σχόλια: