29.1.19

Κι άλλος νεκρός με... οσμή Energa...

Άντα Ψαρρά

Ο δεύτερος θάνατος κρατουμένου που εμπλέκεται στην ευρύτερη υπόθεση Energa-Hellas Power και στην εν ψυχρώ δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου (που υπήρξε συνήγορος του Αρ. Φλώρου) έχει έντονα ανησυχήσει τη διοίκηση των φυλακών Κορυδαλλού αλλά και το...
υπουργείο Δικαιοσύνης. Ιδιαίτερα μετά την άγρια δολοφονία, μέσα στις φυλακές, στην Ε’ πτέρυγα, του φερόμενου ως ηθικού αυτουργού της εκτέλεσης Ζαφειρόπουλου.

Ο 33χρονος κρατούμενος, που άφησε την τελευταία του πνοή στο κελί της Δ’ πτέρυγας την Κυριακή, δεν έφερε τραύματα και ο θάνατός του αποδίδεται μέχρι στιγμής σε χρήση ναρκωτικών. Γεγονός όμως είναι ότι ο ίδιος είχε ζητήσει και είχε γίνει δεκτός στο εντός φυλακών πρόγραμμα του ΟΚΑΝΑ.

Ο αλβανικής καταγωγής νεκρός φέρεται να ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του δολοφονημένου Αλμπέρ Μπάκο, όμως και τις δύο φορές, ενώ κλήθηκε, δεν πήγε να καταθέσει στη δίκη είτε θεωρώντας ότι εφόσον ο Μπάκο είναι νεκρός δεν υπήρχε λόγος να το κάνει είτε και λόγω φόβου. Οι τοξικολογικές εξετάσεις θα δείξουν ασφαλώς το αίτιο θανάτου.

Θυμίζουμε ότι ο 33χρονος είχε συλληφθεί τον Οκτώβριο του 2017 σε διαμέρισμα που νοίκιαζε στην Καλλιθέα στο οποίο είχε κρύψει τους φερόμενους ως φυσικούς αυτουργούς της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Μέσα στο διαμέρισμα είχαν βρεθεί τότε και βαρύς οπλισμός, εκρηκτικά αλλά και δύο αστυνομικές στολές. Ο 33χρονος προφυλακίστηκε για κατοχή όπλων και εκρηκτικών, ενώ, σύμφωνα με την αστυνομία, λίγες εβδομάδες πριν από τη σύλληψή του είχε συμμετάσχει σε ένοπλη συμπλοκή με δύο τραυματίες στην πλατεία Δαβάκη.

Η υπόθεση του σκανδάλου Energa-Hellas Power, που τώρα δικάζεται σε δεύτερο βαθμό, έχει πολλά απόνερα πλην της απάτης (υπεξαίρεση, λαθρεμπορία, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) των Μηλιώνη, Φλώρου και συνεργών, που στοίχισε πάνω από 200 εκατ. στο ελληνικό Δημόσιο.

Το 2014 έγινε η απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου, έξω από το σπίτι του στην Πεντέλη. Ηθικός αυτουργός θεωρήθηκε ο Αρ. Φλώρος με την κατηγορία ότι πλήρωσε δύο Αλβανούς κακοποιούς να δολοφονήσουν τον και αντίδικό του στην υπόθεση Energa-Hellas Power.

Τα σκοτεινά σημεία
Ο Φλώρος καταδικάστηκε πριν από έναν χρόνο για την πράξη αυτή σε 13 χρόνια κάθειρξη σε χωριστή δίκη, ενώ ο ίδιος στην κατάθεσή του το 2017 (μέσα από το ψυχιατρείο Κορυδαλλού) είχε κάνει «καταγγελίες για παράλληλους εκβιασμούς, εμπλοκή γνωστών Αθηναίων δικηγόρων με φόντο τα 25 εκατ. ευρώ που βρίσκονται κλειδωμένα σε τραπεζικούς λογαριασμούς του στην Κύπρο» («Καθημερινή» 22/10/2017).

Τελικά, σε όσους καταδικάστηκαν στη δίκη σε πρώτο βαθμό δόθηκαν ελαφρυντικά, ενώ ο ένας εκ των δύο βασικών κατηγορουμένων Β. Μηλιώνης πήρε αμέσως αναστολή ποινής.

Ο Αρ. Φλώρος προσκόμισε το γνωστό πλαστό πιστοποιητικό αναπηρίας, το οποίο όμως έγινε το «εισιτήριο» της επιστροφής του στις φυλακές.

Η σκοτεινή αυτή υπόθεση των πολλών εκατομμυρίων μετρά ήδη τρεις νεκρούς, μεταξύ των οποίων και ο άτυχος δικηγόρος Μιχ. Ζαφειρόπουλος, μια παραλίγο δολοφονία άλλου δικηγόρου, καλοπληρωμένα συμβόλαια και πολλά σκοτεινά σημεία.

Για κάποιους, ο τελευταίος θάνατος στο κελί των φυλακών ήταν και πάλι μια μακάβρια «ευκαιρία» για να πείσουν ότι ο ανεξέλεγκτος Κορυδαλλός (επί ΣΥΡΙΖΑ) είναι ξέφραγο αμπέλι για το οποίο δεν νοιάζεται κανείς, βάζοντας έτσι άλλο ένα λιθαράκι στο μοντέλο φυλακών που οραματίζεται η Ν.Δ.

Παρόμοια περιστατικά και, δυστυχώς, θάνατοι από φυσικά ή μη αίτια είναι ένα διαχρονικό φαινόμενο που ασφαλώς οφείλεται στον υπερπληθυσμό, στο λιγοστό προσωπικό αλλά και στα «κερδοφόρα» κυκλώματα στα οποία, σύμφωνα με τα... παλιά δημοσιεύματα και τις επώνυμες καταγγελίες, είχαν συμμετοχή και σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

Τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τον νεκρό κρατούμενο σπεύδουν ξανά μόλις βρήκανε παπά να θάψουνε πέντ’-έξι! Πάντα στη βάση καλά πληροφορημένων πηγών εμφανίζεται η συγκεκριμένη «αλβανική μαφία» να έχει συμμετοχή και σε άλλες επιθέσεις και απειλές: σε βάρος ενός Ελληνα ποινικού (που δολοφονήθηκε εκτός φυλακών), σε βάρος του γνωστού και λαλίστατου για την υπόθεση Νoor Οne ισοβίτη Μ. Γιαννουσάκη αλλά και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη.

Αξίζει να θυμίσουμε εδώ ότι o ίδιος ο Μ. Γιαννουσάκης αρχικά έκανε λόγο για απειλές Τούρκων κρατουμένων εναντίον του, στη συνέχεια κατέθεσε ότι δέχτηκε δύο επιθέσεις στον Κορυδαλλό από δύο μαυριδερούς, αφήνοντας να εννοηθεί ότι και ο θάνατος του Παύλου Ψωμιάδη δεν ήταν τυχαίος, ενώ τώρα, σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Βήματος», κινδυνεύει από την αλβανική μαφία.

Πάντως ο ίδιος ο εφοπλιστής Μ. Γιαννουσάκης μετ’ επιτάσεως ζητούσε να μεταφερθεί στον Κορυδαλλό, ενώ, όπως και όλοι οι επώνυμοι κρατούμενοι, ζήτησε κι αυτός μια θέση στο περιζήτητο ψυχιατρείο Κορυδαλλού.

Λόγοι σκοπιμότητας

Είναι όμως άξιο απορίας γιατί οι τόσο καλά πληροφορημένες πηγές, που όλα τα ξέρουν και δίνουν λεπτομερείς πληροφορίες για τη δράση της αλβανικής μαφίας μέσα στον Κορυδαλλό, δεν σπεύδουν να ενημερώσουν τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και τη διοίκηση ώστε να πάρουν τα μέτρα τους και να προλάβουν επικίνδυνες καταστάσεις.

Μπορεί, για λόγους σκοπιμότητας, ο Κορυδαλλός να εμφανίζεται σαν ξέφραγο αμπέλι, όμως δεν είναι δυνατόν προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες στο υπουργείο Δικαιοσύνης πρακτικά να διασύρεται μαζί και το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων για «ανεξέλεγκτη διακίνηση ναρκωτικών, αιματηρές επιθέσεις με μαχαίρια, μέχρι και σύντομες απαγωγές κρατουμένων, που επικρατούν στις φυλακές Κορυδαλλού. Σε μια εφιαλτική κατάσταση δίχως τέλος» («Βήμα» 28/1/2019)...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: