17.1.19

«Δε βάζω κομματική πειθαρχία, αλλά...»...

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση στο Κίνημα Αλλαγής, μετά και τη σημερινή δήλωση του Δ. Κρεμαστινού, για ενιαία στάση στην ψηφοφορία για τη Συμφωνία των Πρεσπών στέλνει η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ αναμένει και την...
απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου της ΔΗΜΑΡ, δήλωσε στον Alpha ότι δεν βάζει κομματική πειθαρχία, αλλά προειδοποίησε ότι όσοι ψηφίσουν στη συμφωνία θα έχουν συνέπειες.

«Τα μηνύματά μου είναι πολύ καθαρά», είπε η κ. Γεννηματά λέγοντας: «Περιμένω να συνεκτιμήσουν την ευθύνη. Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μεγάλο θέμα για να επιβάλλω κομματική γραμμή. Είναι ζήτημα συνείδησης».

«Δεν ζητώ από τους βουλευτές να πειθαρχήσουν, ζητώ να σεβαστούν τις αποφάσεις και την ενότητα της Κεντροαριστεράς. Ζητώ υπευθυνότητα, που είναι πιο σημαντική από την πειθαρχία. Τα μηνύματά μου είναι ξεκάθαρα», είπε ακόμη ενώ σε διευκρινιστική ερώτηση ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξουν συνέπειες».

Η Φ. Γεννηματά τόνισε επίσης ότι «η Κ.Ο. θα ψηφίσει ενιαία» και πως το διακύβευμα είναι «πολύ σοβαρό».

«Όλοι πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε ακόμη για να προσθέσει με νόημα: «σεβαστές οι διαφορετικές προσεγγίσεις» αλλά ότι φτάνει η κρίσιμη ώρα και «όλοι συνειδητοποιούν ότι δεν πρέπει να πληγώσουν την παράταξη».

«Συνέπειες προφανώς υπάρχουν» είπε επίσης και πρόσθεσε ότι «έχει να κάνει με την κοινή μας πορεία από εδώ και πέρα έχει να κάνει με την ενότητα του χώρου».

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κρεμαστινός, στη συνέντευξη που παραχώρησε «Στο Κόκκινο» στους συναδέλφους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Βαγγέλη Καραγεώργο, διαπίστωσε πως «έχουν βελτιωθεί οι συνθήκες», για έναν διάλογο μεταξύ δύο «όμορων χώρων» όπως το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αποχώρηση του Π. Καμμένου από την κυβέρνηση. Ωστόσο, διευκρίνισε πως για να γίνει κάτι τέτοιο «πρέπει να επουλωθούν τα τραύματα που υπάρχουν».

Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, τόνισε πως δεν έχει πει ότι θα ψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών «για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχω δει ακόμη το κείμενο της συνταγματικής μεταβολής. Δεν είναι δυνατόν να πω ότι θα ψηφίσω υπέρ χωρίς να το έχω δει, είναι βασικό για να αποφασίσω ... όχι μόνο εγώ, όλοι μας, η κοινοβουλευτική ομάδα».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: