12.1.19

Τη Δευτέρα η κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου...














Το μεσημέρι της Δευτέρας θα πραγματοποιηθεί το κρίσιμο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον κυβερνητικό εταίρο, όπως αποφασίστηκε σε...
σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι Αλ. Τσίπρας και Π. Καμμένος.

Η συνάντηση έρχεται την ώρα που η διαδικασία κύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών ολοκληρώθηκε από τη Βουλή των Σκοπίων και έως το τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να έλθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, εφόσον βέβαια η Ν.Δ. δεν καταθέσει πρόταση δυσπιστίας και αν η κυβέρνηση δεν ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Το δεύτερο ενδεχόμενο είναι άμεσα συναρτώμενο με το ραντεβού της Δευτέρας καθώς, όπως έχει προαναγγείλει ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Open, αν ο κ. Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όσον αφορά τη στάση του Π. Καμμένου, η χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝ.ΕΛΛ. έδειξε ότι ο πρόεδρος του κόμματος δεν έχει τον πρώτο λόγο (βλ. Εφ.Συν., «Χτύπησε κι άλλη αναβολή») καθώς η πλειοψηφία απέρριψε το αίτημά του να ζητήσει από τον πρωθυπουργό να αποσύρει από την κυβέρνηση τα υπουργικά στελέχη των ΑΝ.ΕΛΛ. και παράλληλα να μην αποσύρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο του προέδρου των ΑΝ.ΕΛΛ. στο twitter αμέσως μετά τη συνεδρίαση, στο οποίο ο Π. Καμμένος επέλεξε να κρατήσει χαμηλούς τόνους:


Κίνημα Αλλαγής: Δεδομένη η αυτογελιοποίηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

«Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι συνεχίζουν να αλληλοεκβιάζονται. Η αυτογελοιοποίησή τους είναι πασιφανής και δεδομένη. Η κατάσταση αυτή όμως τραυματίζει και πάλι την εικόνα της χώρας», σχολιάζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής και ζητάει εκλογές ως «μόνη λύση».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: