30.1.19

Η ανθρωπογεωγραφία στα γαλάζια ψηφοδέλτια...

«Καραμανλικοί», «σαμαρικοί» και «μητσοτακικοί» και λοιποί...

Την ώρα που τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης βρίσκονται υπό διάλυση και ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή, η...
οδός Πειραιώς έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα ονόματα που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στις εθνικές εκλογές. Επρόκειτο για μια κίνηση υψηλού πολιτικού συμβολισμού τόσο για το χρόνο που έγινε, όσο και για το μήνυμα που στέλνουν τα πρόσωπα που ανακοινώθηκαν σήμερα.

Το πρώτο όνομα είναι αυτό του πρώην προέδρου του κόμματος, Ευάγγελου Μεϊμαράκη ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου και ακολουθούν οι δύο αντιπρόεδροι Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης στο Βόρειο Τομέα Αθηνών. Με τον τρόπο αυτό η οδός Πειραιώς διαμηνύει την ενότητα στο εσωτερικό της, σε μια περίοδο που το Μέγαρο Μαξίμου έχει επενδύσει πολιτικά στο να δημιουργήσει πρόβλημα στη συνοχή της κεντροδεξιάς παράταξης, ερμηνεύοντας δηλώσεις στελεχών της κατά το δοκούν, ώστε να υποστηρίξει ότι υπάρχουν «διακριτές γραμμές» μέσα στη ΝΔ.

Δύο από τα πρόσωπα, των οποίων οι δηλώσεις χρησιμοποιήθηκαν από τον επικοινωνιακό μηχανισμό της κυβέρνησης, ο Νίκος Δένδιας (Νότιος Τομέας Αθηνών) και ο Μάκης Βορίδης (Υπ. Αττικής), περιλαμβάνονται επίσης στη λίστα που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Η εικόνα ενότητας της ΝΔ ενισχύεται και από το γεγονός ότι σε αυτή συμπεριλαμβάνονται και ονόματα που κατά καιρούς έχουν χαρακτηριστεί ως «καραμανλικοί», «σαμαρικοί» ή «μητσοτακικοί», όπως επίσης παλιά και νέα στελέχη.

Στα πρόσωπα που ξεχωρίζουν και είναι εν ενεργεία βουλευτές, περιλαμβάνονται οι Γιώργος Κουμουτσάκος, Άννα –Μισέλ Ασημακοπούλου, Άννα Καραμανλή, Βασίλης Οικονόμου, Δημήτρης Σταμάτης, Νίκη Κεραμέως, Σοφία Βούλτεψη, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, Θόδωρος Φορτσάκης, Θανάσης Μπούρας, Γιωργία Μαρτίνου, Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας.

Αιχμή του δόρατος, όταν το Ποτάμι είναι υπό πλήρη διάλυση και οι ΑΝΕΛ αναζητούν τρόπο για να διατηρηθεί ως Κοινοβουλευτική Ομάδα, είναι και τα ονόματα των ανεξάρτητων βουλευτών που προσχώρησαν στην Κ.Ο. της ΝΔ: ο Χάρης Θεοχάρης (από το Ποτάμι), ο Γιώργος Κατσιαντώνης (από την Ένωση Κεντρώων), η Κατερίνα Μάρκου (από το Ποτάμι) που αποτέλεσε έκπληξη καθώς ανακοινώθηκε για το γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο και ο Ιάσων Φωτήλας (από το Ποτάμι).

Ενδιαφέρον έχουν και τα ονόματα νέων υποψηφίων που στελέχωναν μέχρι σήμερα τον οργανωτικό μηχανισμό της ΝΔ. Ο στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη και σύμβουλός του σε θέματα επικοινωνίας, Μακάριος Λαζαρίδης, ο Γραμματέας Αυτοδιοίκησης Τάσος Γαϊτάνης, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων, Βασίλης Ξυπολυτάς, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης και οι δύο αναπληρωτές εκπρόσωποι, Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός.

Επίσης, ο Γραμματέας ΕΚΟ, Βασίλης Σπανάκης και οι σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ, Γιώργος Κοντογιάννης, Άγγελος Συρίγος, Βασίλης Φεύγας και Σπήλιος Λιβανός. Από τον κομματικό μηχανισμό υποψήφιοι θα είναι και οι αναπληρωτές γραμματείς: Φίλιππος Φόρτωμας, Τάσος Χατζηβασιλείου, Μανώλης Γραφάκος, Γιάννης Καλλιάνος, Ζωή Ράπτη, Βίκυ Νάκου, Ελένη Παναγιωτοπούλου, Γιώργος Κώτσηρας, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορεών Νίκος Κωστόπουλος και ο πρώην Γραμματέας, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως διαμορφώνεται πλέον η ανθρωπογεωγραφία μετά τη σημερινή ανακοίνωση, ο γαλάζιος χάρτης των υποψηφίων έχει ως εξής:

· Ευρωψηφοδέλτιο:

Ευάγγελος Μεϊμαράκης

Άννα – Μισέλ Ασημακοπούλου

Κατερίνα Μάρκου

· Α΄Αθήνας

Άγγελος Συρίγος

Θεόδωρος Φορτσάκης

· Β' Αθήνας

Βόρειος Τομέας

Κωστής Χατζηδάκης

Άδωνις Γεωργιάδης

Γιώργος Κουμουτσάκος

Νίκη Κεραμέως

Μανώλης Γραφάκος

Σάκης Ιωαννίδης

Βασίλης Ξυπολυτάς

Νίκος Ρωμανός

Ζωή Ράπτη

Νίκος Κωστόπουλος

Δυτικός Τομέας

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Γεράσιμος Γιακουμάτος

Νότιος Τομέας

Νίκος Δένδιας

Άννα Καραμανλή

Σοφία Βούλτεψη

Χάρης Θεοχάρης

Τάσος Γαϊτάνης

Γιάννης Καλλιάνος

Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Βασίλης Σπανάκης

· Υπόλοιπο Αττικής

Ανατολικής Αττικής

Γιώργος Βλάχος

Μάκης Βορίδης

Γιωργία Μαρτίνου

Βασίλης Οικονόμου

Δυτικής Αττικής

Θανάσης Μπούρας

Γιώργος Κώτσηρας

· Α΄Θεσσαλονίκης

Δημήτρης Σταμάτης

Βίκυ Νάκου

· Καβάλας

Μακάριος Λαζαρίδης

· Κυκλάδων

Φίλιππος Φόρτωμας

· Σερρών

Τάσος Χατζηβασιλείου

· Λάρισας

Γιώργος Κατσιαντώνης

· Αχαϊας

Ιάσωνας Φωτήλας

· Ηλείας

Γιώργος Κοντογιάννης

· Αργολίδας

Ελένη Παναγιωτοπούλου

· Αιτωλοακαρνανίας

Βασίλης Φεύγας

Σπήλιος Λιβανός

· Φθιώτιδας

Γιάννης Οικονόμου

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: