29.1.19

Η Αθήνα διαψεύδει την παρουσία τουρκικών πλοίων στα Ίμια...

Σκηνικό έντασης στήνουν οι Τούρκοι μόλις λίγα εικοσιτετράωρα πριν τη μαύρη επέτειο από τα Ίμια αλλά το ελληνικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγο για συνήθη επικοινωνιακή προπαγάνδα ενώ στην...
πραγματικότητα τίποτα το ιδιαίτερο και το ασυνήθιστο δεν συμβαίνει στα Ίμια. Δηλαδή ελληνικά πλοία βρίσκονται στα γύρω νησιά και φυσικά υπάρχει και τουρκική παρουσία στα απέναντι λιμάνια.

Η τουρκική προπαγάνδα

Τις τελευταίες ώρες υπάρχει ένας καταιγισμός δημοσιευμάτων από τα μεγαλύτερα δημοσιογραφικά δίκτυα της Τουρκίας (σ.σ. όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah) στα οποία τονίζεται πως από το απόγευμα της Δευτέρας, 28.01.2019, στα Ίμια εστάλησαν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μια τουρκική ακταιωρός προκειμένου να περιπολούν τη μικρή νήσο και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

Τηλεοπτικά συνεργεία της Τουρκίας έχουν ήδη στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

«Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και «εκφοβίζουν» τους Έλληνες στρατιώτες» δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Σαμπάχ.

Παράλληλα, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι από την Δευτέρα 28.01.2019, στην περιοχή των Ιμίων περιπολούν τρία θωρηκτά πολεμικά πλοία και μία τουρκική ακταιωρός για να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις», εννοώντας την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων, ενώ τουρκικά τηλεοπτικά συνεργεία που βρίσκονται στα παράλια, μεταδίδουν εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» στην περιοχή.

Την ίδια ώρα, σε αναζήτηση στους χάρτες της Google στην περιοχή των Ιμίων, εμφανίζεται φωτογραφία Τούρκου στρατιώτη, πίσω από τον οποίο ανεμίζει η τουρκική σημαία. Η φωτογραφία δείχνει να έχει αναρτηθεί «Ιανουάριο 2019». Ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι είναι αληθινές, καθώς οποιοσδήποτε έχει λογαριασμό, μπορεί να αναρτήσει φωτογραφία...

nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: