13.1.19

Ετοιμάζονται για ανατροπή...


... της κυβέρνησης Μέι οι Εργατικοί...
Το Εργατικό Κόμμα ενημέρωσε τους βουλευτές του να είναι έτοιμοι για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης της Τερέζα Μέι, την οποία θα καταθέσει ο επικεφαλής του κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν, σε περίπτωση που...
-όπως αναμένεται- η πρωθυπουργός υποστεί βαριά ήττα στην ψηφοφορία για τη συμφωνία με την Ε.Ε. για το Brexit.

Όπως γράφει ο Guardian, το μήνυμα προς τους βουλευτές των Εργατικών αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι όλοι παρόντες στην ψηφοφορία της Τρίτης και εφόσον η Μέι χάσει, άμεσα -τις επόμενες ώρες- θα κατατεθεί η πρόταση δυσπιστίας.

Σε περίπτωση που αυτό το σενάριο υλοποιηθεί, η ψηφοφορία για την ανατροπή της κυβέρνησης θα γίνει την Τετάρτη.

Παρότι τα στελέχη των Εργατικών είναι απίθανο να κερδίσουν την πρόταση δυσπιστίας, η κίνησή τους αποσκοπεί στο να τονίσει την ευάλωτη θέση της κυβέρνησης την ώρα που βαθαίνει η κρίση του Brexit.

Αλλά αν αποτύχει ο Τζ. Κόρμπιν, θα δεχτεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις από το κόμμα του να στηρίξει ένα νέο δημοψήφισμα για να αρθεί το αδιέξοδο.

Οι μέρες αυτές αναμένεται να είναι από τις πλέον ταραγμένες στην ιστορία του βρετανικού κοινοβουλίου, σχολιάζει ο Guardian και εκτιμά ότι το καλύτερο που θα πρέπει να αναμένει η Τερέζα Μέι είναι μια ήττα με λιγότερες από 100 ψήφους.

Ωστόσο, αν υποστεί ήττα με 200 ψήφους οι Συντηρητικοί βουλευτές θα την πιέσουν να φέρει μέσα σε τρεις μέρες βελτιωμένη συμφωνία για το Brexit.

Δεν υπάρχουν σχόλια: