1.1.19

Ο Σημίτης δεν γνωρίζει τη λέξη απολογία...


Η υπόθεση των S-300 είναι ένα τεράστιο σκάνδαλο...
Η αμαρτωλή υπόθεση του ρωσικού συστήματος S-300 -για πολλούς είναι εθνικό σκάνδαλο-, που ήθελε η Αθήνα και φόρτωσε το λογαριασμό στη Λευκωσία, επανήλθε στην επικαιρότητα μέσω ενός...
κειμένου του πρώην προέδρου της κυπριακής Βουλής και τότε υπουργού Άμυνας, Γιαννάκη Ομήρου. 
Μία εβδομάδα μετά την καταγγελία, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, παραχώρησε μακροσκελέστατη συνέντευξη στην εφημερίδα το ΒΗΜΑ, στην οποία δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα αυτό, αλλά και δεν απολογήθηκε για τη διαφθορά μελών της κυβέρνησής του και διεφθαρμένων πολιτικών που ο ίδιος επέλεξε και διόρισε. 
Ο κ. Σημίτης και γνώριζε, και δεν έκανε τίποτα. Και προκαλεί ασύστολα όταν κάνει τον …Κινέζο και τον ανήξερο. Οι καταγγελίες για το σκάνδαλο των S-300 είναι συγκλονιστικές, και δείχνουν ότι η τότε κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη, δεν ήταν αυτή που μας παρουσιάζουν ακόμα και σήμερα οι υποστηρικτές της στα ΜΜΕ.
 Η υποχώρηση στα Ίμια, της δημιούργησε απέραντο κομπλεξισμό και όλες οι αποφάσεις της για την Κύπρο και το Αιγαίο επηρεάζονταν από εκείνη την ήττα. Άλλωστε αποτέλεσμα της ήττας στα Ίμια ήταν και η κατάπτυστη συμφωνία του τότε πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ντεμιρέλ, στη Μαδρίτη. 
Όλοι, με την εξαίρεση του μακαρίτη του Γιάννου του Κρανιδιώτη, συνωμότησαν για να μην παραδοθούν οι S-300 στην Κύπρο, και -σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε- συνεννοήθηκαν με τους Αμερικανούς για να εκβιάσουν τον τότε πρόεδρο της Κύπρου, Γλαύκο Κληρίδη ώστε να αποδεχθεί τον απαράδεκτο «συμβιβασμό». 
Η Κύπρος έχασε τότε ένα υπερόπλο, που κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια στους Κύπριους φορολογούμενους. Ο Κληρίδης πίστευε ότι με τους S-300 θα άλλαζε η μοίρα της Κύπρου και η Λευκωσία θα είχε κέρδη στη διαπραγμάτευση. Είναι πολλοί που πιστεύουν το ίδιο. Μερικοί άνθρωποι είναι διάβολοι, αλλά το σύστημα τους παρουσιάζει σαν …αγγέλους. 
Η υπόθεση των S-300 έβγαλε τις μάσκες των πρωταγωνιστών και τους παρουσίασε όπως είναι: ανεύθυνους και εθνικά επικίνδυνους.
 
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Μιχάλη Ιγνατίου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: