11.1.19

Μην παίζετε αυτό το παιχνίδι...

Αυτό είναι το μήνυμα της ΕΔΕΜ ενόψει του τελικού του ιταλικού Supercup, μεταξύ των ιστορικών ομάδων Μίλαν και Γιουβέντους στις 16 Ιανουαρίου στη...
Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας. 

Στην πραγματικότητα, τόσο η ΕΔΕΜ, όσο και ο πρόεδρός της Απόστολος Πόντας, υποψήφιος του Κινήματος Αλλαγής στην Ά Πειραιά, τονίζουν την ανάγκη αυτός ο αγώνας να μη γίνει, καθώς θεωρούν ότι είναι ένας αγώνας, φορέας φασιστικών και ρατσιστικών μηνυμάτων και θρησκευτικού φονταμεταλισμού.


Μόνο τυχαίο, εξάλλου, δεν είναι το γεγονός ότι σε αυτόν τον αγώνα καμία γυναίκα δεν έχει δικαίωμα να παραστεί ασυνόδευτη, να αγοράσει εισιτήριο για τον εαυτό της, να καθίσει στις διακεκριμένες θέσεις ή να παραστεί άνευ εγκεκριμένης ένδυσης. 

«Εμείς, οι Δημοκρατικοί Πολίτες της Ευρώπης, σεβόμαστε το Ισλάμ, σεβόμαστε το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, δεν τρέφουμε όμως κανένα σεβασμό στον αποκλεισμό των γυναικών και στην έκπτωση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων», λένε, με τον Απόστολο Πόντα να στέλνει το μήνυμα ότι ο αγώνας αυτός δεν πρέπει να γίνει γιατί δεν μεταφράζονται όλα σε χρήμα, γιατί ο αθλητισμός δεν δύναται να μετατραπεί σε εργαλείο καταπίεσης και μέσο προπαγάνδας του ρατσισμού, γιατί «η διεξαγωγή του θα αποτελέσει στίγμα για τους Ευρωπαίους Δημοκράτες!».

«Τα σύνορα της Ευρώπης δεν διασφαλίζονται με όπλα απέναντι στους πρόσφυγες, διασφαλίζονται με την εξαγωγή των Δημοκρατικών Αρχών στις χώρες καταγωγής τους», συνεχίζουν, χαρακτηρίζοντας τυχόν ματαίωση του αγώνα, ως «Τεκμήριο Δημοκρατίας» και δείγμα σεβασμού προς τις γυναίκες όλου του κόσμου. 

«Πρέπει να σταματήσουμε τον αγώνα αυτό! Πρέπει να διεκδικήσουμε για όλους τους ανθρώπους τα ευεργετήματα των Δημοκρατικών Αρχών και Αξιών!», καταλήγουν...

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: