12.1.19

Κυρίαρχος της περιουσίας του ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος...














H ζυγαριά της Δικαιοσύνης έγειρε υπέρ του πατέρα Κωνσταντίνου Π. Αγγελόπουλου στη δικαστική διαμάχη που...
έχει με τους δύο γιους του όσον αφορά το αίτημα της δικαστικής συμπαράστασης που αιτήθηκαν τα παιδιά του, καθώς η πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ο 72χρονος επιχειρηματίας «είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεών του».

Το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας, δημιουργώντας ένα σημαντικό προηγούμενο στην αντιδικία που έχει ξεσπάσει για τον έλεγχο της οικογενειακής περιουσίας, απέρριψε την αίτηση δικαστικής συμπαράστασης του Παναγιώτη και του Γιώργου Αγγελόπουλου και τάχθηκε στο πλευρό του πατέρα τους καθώς δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς των παιδιών περί «βαρύτατης ψυχοδιανοητικής έκπτωσης» από την οποία προκύπτει ανάγκη «προστασίας των συμφερόντων του που πλήττονται από τους επιτήδειους που τον έχουν κυκλώσει».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών (υπ’ αριθμ. 123/2019) απορρίπτεται η αίτηση των δύο παιδιών, τα οποία από τον Μάρτιο του 2018 ζητούσαν να τεθεί υπό δικαστική συμπαράσταση ο πατέρας τους, Κωνσταντίνος, και να διοριστεί ως συμπαραστάτης του ο διευθύνων σύμβουλος της «Χαλυβουργικής», Γεώργιος Σκινδήλιας.

Το ίδιο δικαστήριο με έτερη απόφασή του (122/2019) απέρριψε και όλες τις αιτιάσεις των δύο επιχειρηματιών και προέδρων της ΚΑΕ-Ολυμπιακός περί μεροληψίας σε βάρος τους του διορισθέντος από το δικαστήριο ανεξάρτητου πραγματογνώμονα, καθηγητή Νικολάου Σκαρμέα.

Τα δύο αδέλφια στην αίτησή τους και προς επίρρωσιν των ισχυρισμών τους επικαλούνταν ένα ιατρικό ιστορικό του 72χρονου πατέρα τους, κάνοντας λόγο για σοβαρή επιδείνωση των προβλημάτων υγείας του, τα οποία τον καθιστούν ανίκανο να διαχειριστεί τις υποθέσεις του.

Γεγονός που με τη σειρά του, όπως αναφέρεται, τους αναθέτει «το θλιβερό καθήκον να ενεργήσουν ό,τι είναι αναγκαίο για τη θέση του σε πλήρη στερητική δικαστική συμπαράσταση για διασφάλιση της προσωπικότητας και των συμφερόντων του».

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η οποία δικαιώνει τον 72χρονο επιχειρηματία, όπως αποδείχτηκε από την έκθεση ιατρικής πραγματογνωμοσύνης του Νικολάου Σκαρμέα, ο οποίος προέβη σε κλινική εξέταση του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου στις 17/7/2018 στην οικία του, ο τελευταίος δεν πάσχει από ανοϊκή διαταραχή η οποία τον καθιστά ανίκανο για δικαιοπραξία και είναι πλήρως ικανός να εκτιμήσει τα συμφέροντά του και να επιμεληθεί των υποθέσεών του.

Πλην όμως, λόγω των σωματικών νοσημάτων από τα οποία πάσχει, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι φέρει γαστροστομία, και είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, υφίσταται ανάγκη συνεχούς επιβλέψεως και φροντίδας του από έτερο πρόσωπο, όχι όμως λόγω έκπτωσης των νοητικών του λειτουργιών».

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος, σε πρόσφατη ανακοίνωσή του (21/12/2018) υποστήριζε πως όλα ξεκίνησαν όταν, παραμονές Χριστουγέννων του 2015, δέχτηκε πολυσέλιδη επιστολή από τους δύο γιους του, «με την οποία ήγειραν πρωτοφανείς αξιώσεις, ισχυριζόμενοι ότι “συνιδρύσαμε” το 1998 τις ναυτιλιακές μου επιχειρήσεις και υπό τη μεθόδευση αυτών μου ζητούσαν 568 εκατομμύρια ευρώ».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η περιουσία της οικογένειας Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τη «Χαλυβουργική», τη ναυτιλιακή «Arcadia», μεγάλη ακίνητη περιουσία και καταθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, άλλες επιχειρήσεις στη χώρα και στο εξωτερικό, μεταξύ των οποίων και μεγάλο βιομηχανικό πάρκο στην Ελβετία.

Ενώ η ναυτιλιακή εταιρεία είναι μοιρασμένη κατά ένα τρίτο στους τρεις άνδρες της οικογένειας, η υπόλοιπη περιουσία παραμένει σε μεγάλο βαθμό υπό τον έλεγχο του πατέρα.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: