29.1.19

Τσακαλώτος: Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία...



«Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 5ετές ομόλογο»...

Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος αναφερόμενος στην επιτυχημένη έκδοση του πενταετούς ομολόγου.

Ο υπουργός προσήλθε στη Βουλή και απευθυνόμενος στη ΝΔ είπε με χιουμοριστική διάθεση: «έχω μία στενάχωρη είδηση για τη ΝΔ και...
είναι ιδιαίτερα λυπηρό ότι ο Μάκης Βορίδης έχει μαζί του μόνο ένα συνάδελφό του να του κρατάει το χέρι. Είχα προειδοποιήσει σε δύο Επιτροπές και στην Ολομέλεια ότι καλό είναι και η ΝΔ και η υπόλοιπη αντιπολίτευση να μην βάλουν όλα τα αυγά τους στο καλάθι ότι δεν βγαίνουμε στις αγορές».

«Βγάλαμε ένα πενταετές των 2,5 με επιτόκιο 3,6% και κουπόνι κάτω από 3,5%. Είναι το 36% της συνολικής μας απαίτησης για το 2019. Το πιο σημαντικό είναι ότι όταν θα δείτε την συμμετοχή των επενδυτών υπάρχει μία μεταστροφή από hedge funds σε κανονικούς επενδυτές. Η Ελλάδα αλλάζει κατηγορία» τόνισε ο Ευκλ. Τσακαλώτος.

Παράλληλα, ο υπουργος Οικονομικών πρόσθεσε ότι «θεωρώ λάθος για την πολιτική μας σκηνή την χαιρεκακία. Και πιστεύω ότι τους επόμενους 9 μήνες θα μπορέσετε να επενδύσετε σε μία στρατηγική που δεν θα σας στεναχωρεί κάθε καλή είδηση για την οικονομία και την κοινωνία».

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: