21.1.19

Προς διάσπαση η ΔΗΜΑΡ;



Σειρά ανακοινώσεων μετά τη διαγραφή Θεοχαρόπουλου...

Συνέχιση της συνεργασίας της ΔΗΜΑΡ με το Κίνημα Αλλαγής ζητούν με ανακοινώσεις τους τα στελέχη του κόμματος της...
Αγίου Κωνσταντίνου, Θεόδωρος Μαργαρίτης και Γιώργος Μπουλμπασάκος, μετά την διαγραφή του επικεφαλής του κόμματος, Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝΑΛ με αφορμή την στάση του υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κ. Μαργαρίτης στην ανακοίνωσή του τονίζει πως η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μεν σε θετική κατεύθυνση, όμως κάνει λόγο για απόλυτη εργαλειοποίησή της από την κυβέρνηση και προτάσσει το "Παρών" και την αποχή ως επιλογές της ΔΗΜΑΡ για την ψήφισή της, ενώ ζητά και συνέχιση του εγχειρήματος της Κεντροαριστεράς με την συνεργασία ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ.

Από την μεριά του, ο κ. Μπουλμπασάκος κάνει λόγο για οριακή πλειοψηφία στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, η απόφαση της οποίας οδήγησε στη ρίξη με το Κίνημα Αλλαγής και απευθύνει έκκληση ενότητας, στηρίζοντας το "παρών" για την ψηφοφορία της Συμφωνίας στην Βουλή και συνέχιση της προσπάθειας "για ενιαίο κόμμα της Κεντροαριστεράς μέσα από το ΚΙΝΑΛ".

Νωρίτερα, η Δημοκρατική Αριστερά, είχε εκδώσει ανακοίνωση στην οποία χαρακτήριζε συλλογική απόφαση το "Ναι" στην συμφωνία των Πρεσπών και στρέφεται κατά της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ αναφέροντας χαρακτηριστικά: "Μέχρι τώρα δημόσια γνωρίζαμε από την απόφαση της Φώφης Γεννηματά ότι η διαγραφή έγινε εξαιτίας της απόφασης της ΔΗΜΑΡ για το ΝΑΙ. Τώρα έκπληκτοι ακούμε και την απαίτηση για την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και από τη Βουλή!"

news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: