10.1.19

«Χθες ήθελα να σας πολεμήσω, σήμερα σας προσφέρω το Ανόβερο»…

Η κυρία Μέρκελ «είναι αντιπαθής για την πολιτική της» και «θα της το δείξουμε δεν είναι προσωπικό το θέμα» έλεγε τότε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν όταν...
την Ελλάδα επισκέφθηκε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ με οικοδεσπότη τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον Απρίλιο του 2014. Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταγγείλει τη συντηρητική κυβέρνηση για τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και συγκεντρώσεων στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου. Ας δούμε τι συνέβη σήμερα, στην επίσκεψη της καγκελαρίου με οικοδεσπότη τον Αλέξη Τσίπρα.

Απαγορεύτηκαν οι συγκεντρώσεις στο κέντρο και παρέλυσαν το κέντρο καθώς ο κόσμος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει. Όπως είπε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος κ. Τζανακόπουλος αυτό έγινε «για λόγους ασφαλείας». Η κυβέρνηση αποφάσισε την Πέμπτη και την Παρασκευή (10 & 11 Ιανουαρίου αντίστοιχα) «δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας τάξης και ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση» ενώ δεν θα επιτρέπονται πορείες και συγκεντρώσεις στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πλατεία Συντάγματος από τις 06.00 της Πέμπτης μέχρι 13.00 της Παρασκευής. Άραγε στην επίσκεψη του 2014 δεν διέτρεχαν λόγοι ασφαλείας; Για ποιό λόγο διέρρηξε τα ιμάτιά του το αριστερό κόμμα;..

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Βαγγέλη Γεωργίου, πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: