3.1.19

Η Δικαιοσύνη έχει τον τελικό λόγο...

Με τα όσα γίνονται, ακούγονται και γράφονται τις τελευταίες μέρες, που επαναφέρουν στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας το σκάνδαλο Novartis, κινδυνεύουμε να χάσουμε το...
δάσος για χάρη του δέντρου. Το δάσος είναι το σκάνδαλο, το οποίο παραδέχθηκε ακόμα και ο κ. Μανιαδάκης, κατά τη διάρκεια της περιφοράς του σε «ασφαλή» για τον ίδιο μέσα (protothema.gr, ΣΚΑΪ τηλεόραση), όπου κατήγγειλε πιέσεις στο πρόσωπό του από τους εισαγγελείς.

Αυτό είναι το πρώτο σημείο που πρέπει να κρατήσουμε. Οχι για κανέναν άλλο λόγο, αλλά επειδή σύσσωμος ο αντιπολιτευόμενος Τύπος (πρωτοστατούντος του Αδωνη) έχει βαλθεί να μας πείσει πως η ιστορία αυτή είναι μια σκευωρία και τίποτε παραπάνω.

Στον Ν. Μανιαδάκη έγιναν ερωτήσεις, στην ουσία των οποίων απέφυγε να εισέλθει. Για παράδειγμα δεν ήταν πειστική η εξήγηση που έδωσε γιατί επέλεξε να είναι προστατευόμενος μάρτυρας στην Ελλάδα και όχι στις ΗΠΑ, όπως άλλοι μάρτυρες. Δεν εξήγησε καν γιατί μπήκε στο πρόγραμμα προστασίας στην Ελλάδα.

Δεν εξήγησε γιατί μπήκε, αν πίστευε πραγματικά ότι όλη αυτή η ιστορία έχει πολιτικό -και μόνον- υπόβαθρο. Επαναλάμβανε συνέχεια πως είναι αθώος και ότι έχει ελεγχθεί χωρίς να βρεθεί κάτι μεμπτό εις βάρος του.

Εδώ, λοιπόν, έρχεται το δεύτερο σημείο που πρέπει να κρατήσουμε. Είναι το ερώτημα ποιος ή ποιοι θα ωφελούνταν σε περίπτωση που ο κ. Μανιαδάκης «εξαφανιζόταν», όπως π.χ. παλαιότερα ο Χριστοφοράκος της Siemens. Εκεί κρύβεται η ουσία όλης της υπόθεσης.

Τον ν. Μανιαδάκη θα τον ελέγξει η Δικαιοσύνη. Μια Δικαιοσύνη που χθες δέχθηκε τα πυρά τόσο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας όσο και δύο δικηγόρων. Του συνηγόρου υπεράσπισης του κ. Μανιαδάκη και του δικηγόρου των τριών προστατευόμενων, στις ΗΠΑ, μαρτύρων. Ο κ. Πολάκης έστειλε μάλιστα και σχετική επιστολή στον υπουργό Δικαιοσύνης, όπως επίσης και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διαμαρτυρόμενος για την καθυστέρηση της έρευνας.

Ορθά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργήσει απερίσπαστη και να κάνει τη δουλειά της. Αυτό σημαίνει ότι η πολιτική για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν μπορεί να γίνεται με κορόνες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, εκτός αν κάποιοι επιδιώκουν με αυτό τον τρόπο να ασκήσουν πίεση ή να θολώσουν κι άλλο τα νερά...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: