3.1.19

Βολές κατά Τσίπρα και από τη Βαυαρία...


Αρνητική αναφορά στην ελληνική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα έκανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Γερμανία όπου μετέβη για την...
κλειστή συνεδρίαση των Γερμανών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU).

Αρχικά, ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για «μια μεγάλη πολιτική αλλαγή», έπειτα «από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης του κ. Τσίπρα που έχει οδηγήσει σε στασιμότητα την ελληνική οικονομία, σε μαρασμό τη μεσαία τάξη και δυστυχώς στην ανάσχεση κάθε προοπτικής που έχει η Ελλάδα για ανάκαμψη».

Επίσης, υποστήριξε ότι οι πολίτες «έχουν κουραστεί, και -ειλικρινά θα έλεγα- έχουν απηυδήσει με τις επιλογές του κ. Τσίπρα».

Στη συνέχεια, απαντώντας σε ερώτηση για τη μεταναστευτική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίστηκε ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα έχει αποτύχει στο μεταναστευτικό». Συμπλήρωσε ότι «οι συνθήκες στα κέντρα υποδοχής -παρά τα κονδύλια που έλαβε η χώρα- είναι φρικτές», και υποστήριξε ότι «οι άνθρωποι που φτάνουν στην Ελλάδα αντιμετωπίζονται απάνθρωπα, και αυτό είναι απαράδεκτο».

Αναφερόμενος στις σχέσεις Ελλάδας - Γερμανίας, ο κ. Μητσοτάκης στάθηκε στην επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ, την ερχόμενη εβδομάδα.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ν.Δ. δήλωσε ότι ο ίδιος δεν επιθυμεί να «εμπλέξει» την καγκελάριο «στην εσωτερική μας πολιτική συζήτηση», εννοώντας ενδεχομένως τη συζήτηση που έχει φέρει στο προσκήνιο (και) το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, περί «ανταλλαγής» του θέματος των συντάξεων με το Μακεδονικό ζήτημα.

Υπενθυμίζεται ότι το Βερολίνο είναι υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, την ώρα που ο κ. Μητσοτάκης, έχοντας προσχωρήσει στη σκληρή γραμμή της εθνικιστικής πτέρυγας του κόμματός του, έχει φτάσει στο σημείο να υιοθετήσει τη θεωρία συνωμοσίας ότι η κυβέρνηση αντάλλαξε τη Συμφωνία με τη μη περικοπή των συντάξεων.

Τέλος, μίλησε για τις ευρωεκλογές και επανέλαβε τη στήριξή του στην υποψηφιότητα του Μάνφρεντ Βέμπερ για την προεδρία της Κομισιόν.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: