11.1.19

Βλέπει Κυριάκο μετά το «κρέμασμα»...

Συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη θα έχει σήμερα το μεσημέρι Άνγκελα Μέρκελ, μετά τις χθεσινές της συνομιλίες με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου κατά την...
οποία συνεχάρη την κυβέρνηση για τα ζητήματα του μεταναστευτικού, του ονοματολογικού της ΠΓΔΜ, και οικονομίας αναγνωρίζοντας τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ «άδειασε» τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας για το αφήγημά του περί «ανταλλαγής» της Συμφωνίας των Πρεσπών με την μη περικοπή των συντάξεων.

«Δεν υπάρχει καμία σχέση μεταξύ της συμφωνίας για το ονοματολογικό και των οικονομικών μεταρρυθμίσεων. Δεν πρόκειται να εμπλακώ στα σχέδια των πολιτικών κομμάτων στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι η λύση του ονοματολογικού θα είναι προς όφελος της Ελλάδας, της Β. Μακεδονίας και της Ευρώπης» δήλωσε.

Και πρόσθεσε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μητσοτάκη την υπόθεση όπως την παρουσίασε, αλλά ανέφερε ότι δε νομίζει πως θα τον επηρεάσει. Μάλιστα, πριν απαντήσει εξέφρασε την έκπληξή της υποστηρίζοντας το εξής: «Αυτό είναι απαγορευτικό και πραγματικά με αιφνιδιάζει το γεγονός ότι θα πρέπει να απαντήσω για κάτι τέτοιο».  

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας χωρίς επι της ουσίας να σχολιάσουν το «άδειαασμα» του επιχειρήματος Μητσοτάκη ανέφεραν ότι σήμερα για τις παραπάνω δηλώσεις ότι το κόμμα εκφράζει την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «η κ. Μέρκελ επιβεβαίωσε ότι κατανοεί την αντίθεση της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού στη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως για την παραδοχή της ότι δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της Ν.Δ. και του αρχηγού της».

«Ανοίγει ένας πιο αισιόδοξος κύκλος»
Στις κοινές της δηλώσεις με τον πρωθυπουργό η καγκελάριος της Γερμανίας αναφέρθηκε στην ενίσχυση των διμερών σχέσεων, λέγοντας πως οι δύο χώρες τις έχουν εντατικοποιήσει σημειώνοντας«ότι η Γερμανία είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος στην Ελλάδα».

Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την κοινή τους πεποίθηση ότι έκλεισε ένας κύκλος για την ελληνική οικονομία και ανοίγει ένας άλλος πιο αισιόδοξος, αλλά και κοινές ανησυχίες για την άνοδο του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη. 

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε και εκτενή αναφορά στις σχέσεις με την Τουρκία τονίζοντας ότι στηρίζει την ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας, αλλά υπογραμμίζοντας ότι «οι σχέσεις Ε.Ε. - Τουρκίας δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε περιβάλλον έντασης, ιδίως σε μια περίοδο όπου υπάρχει έντονη κινητικότητα και δημιουργείται ένας νέος ενεργειακός χάρτης και που θα πρέπει όλοι να τηρούν απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο. 

Μετρό και Προαστικός

Λόγω της αναχώρησης της Γερμανίδας καγκελαρίου κλειστός θα είναι ο σταθμός του μετρό «Σύνταγμα» από τις 08:30 έως τις 11:30, ενώ δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια των 15:27 και 15:57 από τον σταθμό «Δουκίσσης Πλακεντίας» προς αεροδρόμιο και των 16:00 και 16:30 από αεροδρόμιο. 

Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια του προαστιακού, καθώς σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταξύ 15:45 -16:15 οι αμαξοστοιχίες 1222, 2238 τερματίζουν στο Κορωπί και οι αμαξοστοιχίες 2243, 1223 εκκινούν από Κορωπί...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: